Annonce

Annonce

Svar: Det der med sko


24. marts 2015

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære du

Tak for dit brev :)

Det lyder som en rigtig god idé, at I nu kikker på et par sko til jeres dreng. Han er begyndt at tage de første skridt, rejser sig ved tingene, øver sig i at slippe og gå mere selvstændigt, og han øver sig nu både indenfor og udenfor.

De første par sko vil ofte være en lille støvlette, det kan om sommeren dog også være en sandal. Det er vigtigt at skoen har en fast hælkappe, som sikrer at skoen sidder godt fast om foden, og hans fod må ikke "svuppe op og ned". Skoen skal have en lille smule voksetillæg, men ikke alt for meget, måske ca. 1 cm. Det er vigtigt for at han kan passe skoene i mere end en måned, men han skal også kunne "få skoen med sig", og det er svært, hvis de er for store.

Skoen skal også passe til hans fod i bredden. Nogle sko er smalle, andre bredere og her er I nødt til at prøve forskellige modeller, for at se hvad type sko, der passer til hans fod. Selvom man normalt siger, at børn har brede fødder, så er der meget stor forskel på børnefødder.

Skoen skal også være let. Når du løfter den i hånden, må den ikke virke tung. Han skal kunne løfte fødderne, uden at føle at fødderne bliver holdt nede.

Sålen skal være vandtæt, så han kan gå ude på græs og hvis vejen er våd efter en regnbyge. Og så skal ...


Annonce

... sålen være bøjelig, så skoen følger hans fødder, når han går. Sålen skal være flad. Det vil sige, at der ikke skal være nogen svangstøtte. Små børn har en lille fedtpude under foden, og de har ikke brug for svangstøtte. Omring 2-3 års alderen begynder børn ofte at udvikle svang.

Hænger pris og kvalitet sammen? Ikke nødvendigvis. Nogle gange kan du godt finde en rigtig god børnesko, som ikke koster en bondegård. Men ja - generelt er børnesko dyre, også fordi børn jo skifter sko rimeligt hyppigt, fordi deres fødder vokser. De kan ikke nøjes med et par sko om året og det bliver derfor dyrt i længden. Derfor kan det nogle gange være en idé at kikke, når der er udsalg.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Vi har gode danskproducerede børnesko som f.eks. Bundgaard, Angulus, Ecco, Skofus. Du kan også finde gode udenlandske sko fra f.eks. Italien og Frankrig. De danske sko vil ofte være lidt bredere end de udenlandske sko… Jeg synes valget skal afhænge af hvilken sko, der sidder bedst på din drengs fod, når I prøver, og så må du naturligvis gøre op med dig selv om prisen er passende. Jeg vil skønne, at du nok skal forvente, at et par sko koster mellem 350-550 kr… og ja - jeg er enig - når man op på 550-600 kr, så er det rigtig mange penge! :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annoncer

Annonce