Annonce

Annonce

Svar: Forkølelse og bryst


14. august 2013

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære K

Tak for dit brev og søde ord til mig :)

Forhåbentlig går det allerede bedre med forkølelsen, nu når jeg svarer dig i dag :)

Der er ikke noget som sygdom, der kan vælte ellers gode rutiner og når børn er syge, uanset om det er en ufarlig forkølelse eller noget mere alvorligt, så skal man naturligvis være lidt fleksibel og prøve at følge barnets behov. Og det vil være helt naturligt at børn, når de er syge, ofte har brug for mere bryst, brug for mere mælk og vil have mindre appetit til skemad.

Og når barnet er forkølet, så vil det naturligt ofte være svært at die ved brystet, fordi næsen klotter til. Det er dog stadig en rigtig god idé at amme, fordi barnet via modermælken også får en masse gode stoffer, der hjælper barnet igennem forkølelsen og samtidig får barnet jo den ekstra omsorg og varme, som barnet naturligt har behov for, netop fordi det føler sig lidt sløj :) Den lune mælk vil naturligt ofte også være med til at løsne og skabe lidt frie luftveje.

Det vil være en rigtig god idé at du ...


Annonce

... forsøger at rense din drengs næse før du lægger ham til brystet, så han bedre kan die. Du kan rense næsen med saltvandspipetter, som du allerede gør og også bruge en næsesuger, til at fjerne snottet med. Du kan også nogle gange med held kilde ham lidt under næsen ved næseboret med spidsen af en stofble og derved få ham til at nyse - og snottet kommer ud. Når han har frie luftveje, så lægger du ham til og han kan die og få den mælk, som han har behov for.

Det er stadig en god idé at forsøge med nogenlunde faste spisetider, og følge den normale dagsplan, men naturligvis være indstillet på, at appetitten kan variere og naturligt være nedsat lige nu, så han derfor vil spise lidt mindre end han plejer.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre og vil også anbefale dig meget at købe min bog "Helens bog om børn og sygdom". Det er min nyeste bog i serien og i den kan du slå alle sygdomme op og læse om, hvordan du skal pleje og behandle din dreng, når han af forskellige årsager er blevet syg :)

Fortsat god bedring! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

11. februar 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Dårlig hørelse?

Kære Helen . Så er jeg her igen. Vores søn på nu 11,5 mdr. er stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2023 | Sygdom | 3 år

Sulte- og tisse-strejke i forbindelse med børnehavestart

Hej Helen Vi har kunne bruge rigtig mange af dine svar de sidste 3 år....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce