Annonce

Annonce

Svar: Gravid


21. januar 2016

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære A.

Stort tillykke med at du venter dig :)

Det kan være helt normalt med muren og spænden i livmoderen de første mange uger. Mange kvinder oplever en vis form for ømhed, nogle beskriver det som lette menstruationssmerter. Det behøver bestemt ikke betyde, at der er noget galt...

Livmoderen er stille og roligt i gang med at vokse nu, og det kan sagtens være dette du mærker. Slimproppen er i gang med at danne sig i din livmoderhals, så dit barn ligger godt beskyttet. Og hvis din læge undersøger dig, vil han/hun sandsynligvis godt kunne se graviditetsforandringer på din livmoderhals, det vil sige, at din livmodermund har åbnet sig lidt og er blevet blødere og måske lidt blålig. Der sker rigtig meget derinde, og det er naturligt, at du kan mærke disse forandringer:)

Din livmoder bliver holdt på plads i din mave af nogle ledbånd. I takt med at din ...


Annonce

... graviditet skrider frem og livmoderen vokser, så strækkes disse ledbånd. Det giver en stikkende og jagende smerter i lysken, det kan føles lidt som sidestik. Man kalder det ligamentsmerter, og det er en helt naturligt graviditetsgene. Det er måske disse du husker fra den gang, du ventede dit første barn...

Du kan overveje, om du privat vil bestille en tid til en tidlig ultralydscanning. Når du er 5 fulde uger henne, vil man ofte kunne se graviditeten i livmoderen og dermed tjekke, at alt ser normalt ud. Venter du, til du er fulde 6 uger eller mere, så burde du kunne se hjerteblink, altså se dit barns hjerte slå. Det kan måske give dig lidt ro at få lavet en tidlig scanning...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Når det er sagt, så er der jo desværre aldrig nogen garantier så tidligt i forløbet - men jeg krydser alt, hvad krydses kan for, at det skal gå rigtig godt denne gang!

Knus med på vejen:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce