Annonce

Annonce

Svar: Madrester og opvarmning


16. september 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Anette

Det kan være en rigtig god idé at genbruge madrester, der kan spares en del penge på den måde og rester fra aftensmaden kan fint bruges til frokost, eller man kan bruge rester til nye retter.

Grundlæggende anbefales det at man overholder de hygiejniske regler, når man bruger madrester. Det betyder at man altid skal vaske hænder før madlavning, at man skal bruge forskellige spækbrætter til kød og grøntsager og at man sørger for at køle maden hurtigt ned, hvis den skal gemmes.

Derudover er det rigtigt, som du skriver, at hvis maden skal genopvarmes, så er det vigtigt at opvarme den til minimum 75 grader.

Hvis man f.eks. genbruger en kødsovs til lasagne eller bruger det som pizzatopping, kommer det i en tærte eller lignende, så vil det naturligt blive varmet godt nok op. Det samme burde gælde ...


Annonce

... f.eks. koteletter, frikadeller eller lignende, som man varmer igen på panden eller i ovnen. Har I fået koteletter eller andre stykker kød og du vil spise det til frokost næste dag, så kan du normalt fint bruge det som pålæg, uden at varme det op. Det gælder f.eks. rostbeef, flæskesteg, frikadeller og lignende, der sagtens kan spises koldt. Hvorvidt maden skal genopvarmes må således komme lidt an på, hvad type fødevarer der er tale om.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg er ret overbevist om at der ikke har været problemer med at genbruge de koteletter I har fået og du kan sagtens spise gennemstegt kød koldt som pålæg. Du kan dog altid kontakte fødevarestyrelsen f.eks. via altomkost.dk og spørge :) Får du noget andet at vide, end jeg har fortalt dig her, vil jeg meget gerne have det at vide.

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klapvogn

Når I vil købe en klapvogn skal I overveje hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne som hver har deres fordele.

Til brug for lange ture, vil det være hensigtsmæssigt med en vogne med sædde der kan ligges ned, store hjul og kaleche. Er behovet mest til indendørs brug eller kort transport med bus er en paraplyklapvogn en mulighed.

Sikkerhedskravene for klapvogne er i Danmark det samme som til barnevogne. Afstanden fra sæde til hjul...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annoncer

Annonce