Annonce

Annonce

Svar: Ift. umodent nervesystem


19. oktober 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære M.

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Der er ingen tvivl om, at det er hårdt at have en datter, som virker til at have flere grædende og utilfredse vågne timer end glade timer... Det er bare rigtig rigtig hårdt, og det er naturligvis vigtigt, at I forsøger at finde ud af, hvad det handler om.

Det kan sagtens tænkes, at jeres datter har haft et lidt umodent tarmsystem, problemer med luft i maven og ondt i maven og derfor har grædt meget. Det lyder som om, at det har været lægens konklusion, og det er netop vigtigt, at I drøfter situationen med lægen. Når små børn græder meget, så er det vigtigt at afklare, om der kan være en fysiologisk forklaring. Nogle børn har f.eks. også ondt i hovet, ondt i nakke eller skuldre, nogle børn brækker faktisk skulderen under fødslen... der kan være rigtig mange ting, som giver gråd og det er vigtigt at udelukke det hele - og hvis der er problemer, så give barnet den rigtige hjælp. Alt efter hvad problemstillingen er, kan det f.eks. være behov for fysioterapeut, kiropraktor osv.

Hvis jeres datter har et umodent nervesystem, så vil hun ofte let lader sig overvælde af indtryk og kan begynde at græde - og når hun tages op, trøstes og forsøges beroliget, så vil hun ofte ikke kunne falde til ro med det samme. Det tager lidt tid for hende at mærke og fornemme jeres ro, før hun selv kan finde roen. Hun vil altså ofte både kunne græde lidt mere og også græde lidt længere tid af gangen...

Så er det også sådan, at nogle børn er det man kalder for high need. Jeg bryder mig egentlig ikke om at sætte betegnelser på børn, men lige netop omkring high-need-babies, så ved jeg, at det ofte kan hjælpe forældre at vide, at disse findes.. Det handler om at vide, at man ikke gør noget galt, og at der ikke er noget i vejen med ens datter - men at hun er som hun er, fordi det er hendes personlighed - det er måden hun er på.

High need babies har et meget højt aktivitetsniveau og er utroligt meget på, de sover ofte ikke særligt længe af gangen, deres søvnbehov er generelt lidt mindre end andre børn på samme alder. De bliver let irriterede, og de er meget følsomme overfor forandringer. De kan vågne med et skrig, fordi de er sultne og samtidig kan de også være for ophidsede til egentlig at mærke, når maden er der. Det er ofte sådan, at når man vil give barnet ...


Annonce

... mad, så vil hun ikke spise - men nøder man hende nok, ja så tager hun pludselig imod og spiser grådigt.. hvorfor så stritte imod? - Fordi hun simpelthen har svært ved at fornemme hvornår hun er mæt og hvornår hun er sulten.

Det kan tit være rigtig svært at opfylde disse børns behov, og man kan som forældre meget hurtigt få en følelse af ikke at slå til. På den ene side så kræver barnet rigtig meget stimulation, kræver at man aktiverer og er om det hele tiden og på en anden side, så får de meget let så mange indtryk, at de har svært ved at bearbejde dem. Så bliver det hele pludselig for meget. Man kommer således meget let til at stå i en situation, hvor man enten kommer til at overstimulere og give for mange indtryk, eller hvor man kommer til at understimulere og skærme for meget. Og ligegyldigt hvad man gør, så oplever man at have et barn, som er klynkende og utilfreds. Det er bestemt ikke nemt.. og jeg får lidt på fornemmelsen, at det måske er denne situation, som I står i...

Alle børn har selvfølgelig et stort behov for at vi hjælper dem og er der for dem. Alle børn er på den måde high-need. MEN, når disse børn skiller sig ud, så er det fordi de har rigtig meget brug for hjælp på alle punkter. Mange børn vil f.eks. have svært ved at sove, men vil spise godt. Eller modsat, de sover godt og kan have svært ved at spise. High-need-babies har brug for hjælp på alle områder, det føles som om, at der ikke rigtig er noget der bare går let... og derfor er det så hårdt.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker derfor, at I måske har fået jer en lille pige, som kræver lidt ekstra, både hvad angår indtag af mad, søvn, stimulation osv. Måske hjælper det jer at høre lidt om dette ... Det håber jeg! Der er ikke noget galt med hende - der er også mange positive ting ved at have en high-need-baby, hvis det er det hun er.. :)

Og måske bliver I bare mere forvirrede af at tænke på, hvorvidt hendes reaktioner skyldes det ene eller det andet - men så kan det stadig være en god idé at læse om, hvordan I kan trøste hende og være der for hende. Derfor vil jeg anbefale jer rigtig meget at læse min bog "Helens bog om gråd og trøst". I den kan I læse meget mere om gråd, hvad gråden betyder, hvordan I skal reagerer, når jeres datter græder, om kolik, ondt i maven, high-need-babies og meget meget mere.

Håber I kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

20. september 2017 | Diverse | 15 mdr.

Vuggestueopstart

Hej Helen, Vi henvender os da vi godt kunne bruge dit besyv ifht vores...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Diverse | 13 mdr.

13 måneder og tandbørstning

Kære Helen, Tak for dine tidligere svar med putning og søvn - min nu 1...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Sut, sutteflaske, juniorseng

Kære Helen. Vi har fået samlet os et par hængepartier sammen ift. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2017 | Diverse | 3 år, 1 mdr.

Skal vi lave en nummer 2?

Hej Helen. Jeg er sådan i tvivl om min kæreste og jeg skal satse på at få...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annoncer

Annonce