Annonce

Annonce

Svar: Aflevering i vuggestue - blevet værre


12. oktober 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Det er meget normalt, at det går rigtig fint med at vænne sig til det at skulle i vuggestue - de første par uger - og derefter kommer der så pludselig en reaktion. Det handler ofte om, at det den første tid har været nyt og spændende for din dreng, men pludselig går det op for ham, at det er hver dag, at han skal af sted, og det er pludselig ikke så sjovt og spændende men faktisk rigtig hårdt... Derfor oplever man ofte, at der kommer en forsinket reaktion, hvor din dreng vil græde, klynge sig mere til dig og vise ekstra behov for tæt fysisk kontakt.

Derudover spiller alder naturligt også ind, og din dreng er lige nu i separationsfasen, hvilket betyder at han øver sig i både fysisk og mentalt at være på afstand af dig. Det er naturligt svært for ham og i denne alder vil man ofte opleve, at han kan blive ked af det, protestere og græde, når du f.eks .går i køkkenet og lader ham være alene i stuen eller når du blot går på toilettet. Og når han så ser dig igen, så bliver han oprigtigt glad, smiler stor til dig og rækker måske armene op og viser behov for et knus.. .alt sammen fordi han er igang med at finde ud af, at du ikke forsvinder helt, selvom du er ude af syne, at du ikke forlader ham, men kommer tilbage.. Og denne svære periode kan naturligt blive forstærket af, at du i dagtimerne nu forlader ham flere timer af gangen, det er i længere perioder og han er for lille til at forstå det. Han kan ikke forholde sig til tid og han kan ikke forstå en forklaring om, at du kommer tilbage igen senere - han mærker bare at du forsvinder, at du går fra ham.

Det vigtigste er, at du afleverer ham et sted, hvor du har tillid til at personalet tager sig af ham og viser ham den nærhed og omsorg, som han har brug for. Det er vigtigt, at du føler dig helt tryg ved at aflevere ham og at han mærker dette. Når han mærker, at du er tryg og roligt ved stedet, så vil han også blive det.

Han har brug for tid til at knytte sig til en pædagog, som kan fungere som substitut for ...


Annonce

... dig, når du går fra ham. Det kan være en god idé, hvis du kan aflevere ham i favnen på en anden, som tager over og hjælper ham videre med dagen - gerne den samme person i en periode, så han ved, hvem det er han skal søge tryghed og trøst hos, når han har brug for det.

Det er også rigtig godt, at du taler med pædagogerne om, hvordan han reagerer i løbet af dagen og det er eet rigtig godt tegn, at han ikke bliver hængende i sin gråd og sit savn, men faktisk slapper af, leger og hurtigt bliver glad og kommer videre med dagen. Og du skal her naturligvis også vurdere, hvordan han virker, når du henter ham:) Prøv nogle gange at studere ham lidt på afstand, når du kommer ind af døren og se hvilke signaler han sender og hvordan han virker til at have det, når han ikke lige ser dig...

Det kan være en god idé at give ham en putteklud, bamse eller lignende med hjemmefra, der kan fungere som bindeled mellem hjem og den nye store verden som vuggestuen er :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og ja, det spiller naturligt også ind på hans overskud, om han får tænder eller måske er syg i perioder. Det påvirker hans overskud og gør det naturligt sværere for ham at tage del i vuggestuen og alt det som foregår der. Det er svært at forholde sig til nye børn og voksne, nye regler, nye rutiner, nye dufte osv. osv. Det er en meget stor verden og der er ikke noget at sige til, at han bliver rigtig træt og derfor nogle gange ked af det :)

Jeg vil anbefale dig rigtig meget min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der er børneforsker. I den kan du læse om hvordan du sikrer din dreng en god dag i vuggestuen og også senere i børnehaven - hvordan I kommer hjemmefra, kom ind af døren i vuggestuen, hvad der sker for ham i løbet af dagen, hvordan du henter ham igen, kommer hjem på en god måde osv. Ligesom du kan læse om valg af institution, den første tid, skift af institution og meget andet.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen.

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2017 | Diverse | 3 mdr.

Lære at tage sutten

Hej Helen. Tusind tak for dit svar og ikke mindst den hurtige respons tid....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annoncer

Annonce