Annonce

Annonce

Svar: Aflevering i vuggestue - blevet værre


12. oktober 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Det er meget normalt, at det går rigtig fint med at vænne sig til det at skulle i vuggestue - de første par uger - og derefter kommer der så pludselig en reaktion. Det handler ofte om, at det den første tid har været nyt og spændende for din dreng, men pludselig går det op for ham, at det er hver dag, at han skal af sted, og det er pludselig ikke så sjovt og spændende men faktisk rigtig hårdt... Derfor oplever man ofte, at der kommer en forsinket reaktion, hvor din dreng vil græde, klynge sig mere til dig og vise ekstra behov for tæt fysisk kontakt.

Derudover spiller alder naturligt også ind, og din dreng er lige nu i separationsfasen, hvilket betyder at han øver sig i både fysisk og mentalt at være på afstand af dig. Det er naturligt svært for ham og i denne alder vil man ofte opleve, at han kan blive ked af det, protestere og græde, når du f.eks .går i køkkenet og lader ham være alene i stuen eller når du blot går på toilettet. Og når han så ser dig igen, så bliver han oprigtigt glad, smiler stor til dig og rækker måske armene op og viser behov for et knus.. .alt sammen fordi han er igang med at finde ud af, at du ikke forsvinder helt, selvom du er ude af syne, at du ikke forlader ham, men kommer tilbage.. Og denne svære periode kan naturligt blive forstærket af, at du i dagtimerne nu forlader ham flere timer af gangen, det er i længere perioder og han er for lille til at forstå det. Han kan ikke forholde sig til tid og han kan ikke forstå en forklaring om, at du kommer tilbage igen senere - han mærker bare at du forsvinder, at du går fra ham.

Det vigtigste er, at du afleverer ham et sted, hvor du har tillid til at personalet tager sig af ham og viser ham den nærhed og omsorg, som han har brug for. Det er vigtigt, at du føler dig helt tryg ved at aflevere ham og at han mærker dette. Når han mærker, at du er tryg og roligt ved stedet, så vil han også blive det.

Han har brug for tid til at knytte sig til en pædagog, som kan fungere som substitut for ...


Annonce

... dig, når du går fra ham. Det kan være en god idé, hvis du kan aflevere ham i favnen på en anden, som tager over og hjælper ham videre med dagen - gerne den samme person i en periode, så han ved, hvem det er han skal søge tryghed og trøst hos, når han har brug for det.

Det er også rigtig godt, at du taler med pædagogerne om, hvordan han reagerer i løbet af dagen og det er eet rigtig godt tegn, at han ikke bliver hængende i sin gråd og sit savn, men faktisk slapper af, leger og hurtigt bliver glad og kommer videre med dagen. Og du skal her naturligvis også vurdere, hvordan han virker, når du henter ham:) Prøv nogle gange at studere ham lidt på afstand, når du kommer ind af døren og se hvilke signaler han sender og hvordan han virker til at have det, når han ikke lige ser dig...

Det kan være en god idé at give ham en putteklud, bamse eller lignende med hjemmefra, der kan fungere som bindeled mellem hjem og den nye store verden som vuggestuen er :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Og ja, det spiller naturligt også ind på hans overskud, om han får tænder eller måske er syg i perioder. Det påvirker hans overskud og gør det naturligt sværere for ham at tage del i vuggestuen og alt det som foregår der. Det er svært at forholde sig til nye børn og voksne, nye regler, nye rutiner, nye dufte osv. osv. Det er en meget stor verden og der er ikke noget at sige til, at han bliver rigtig træt og derfor nogle gange ked af det :)

Jeg vil anbefale dig rigtig meget min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der er børneforsker. I den kan du læse om hvordan du sikrer din dreng en god dag i vuggestuen og også senere i børnehaven - hvordan I kommer hjemmefra, kom ind af døren i vuggestuen, hvad der sker for ham i løbet af dagen, hvordan du henter ham igen, kommer hjem på en god måde osv. Ligesom du kan læse om valg af institution, den første tid, skift af institution og meget andet.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen.

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. oktober 2017 | Diverse | 13 mdr.

13 måneder og tandbørstning

Kære Helen, Tak for dine tidligere svar med putning og søvn - min nu 1...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Sut, sutteflaske, juniorseng

Kære Helen. Vi har fået samlet os et par hængepartier sammen ift. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2017 | Diverse | 3 år, 1 mdr.

Skal vi lave en nummer 2?

Hej Helen. Jeg er sådan i tvivl om min kæreste og jeg skal satse på at få...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2017 | Diverse | 17 mdr.

Hjem fra vuggestuen

Hej Helen Vores søn er vred og ked af det hverdag når han kommer hjem fra...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce