Annonce

Annonce

Brev:

Være væk i fire dage


2. november 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Være væk i fire dage

Kaere Helen

Mange tak for dine tidligere breve – det er super dejligt at kunne sparre paa den maade. Nu har jeg igen et spoergsmaal som gaar paa at skulle vaere vaek fra min datter i 4 dage. Jeg har laest lignende breve herinde og har faaet en del inspiration, men kunne alligevel godt bruge et skraeddersyet svar.

Sagen er at jeg bor i Kina med min datter som lige et fyldt et aar. Min mand er ved at faerdiggoere studier i et andet land og er derfor ikke en del af vores hverdag pt (det er planen, at han bliver det i fremtiden). Vi har en barnepige som bor hos os, og som passer min datter i dagtimerne, mens jeg er paa arbejde. Saa i forhold til dine svar paa lignende spoergsmaal, taenker jeg umiddelbart at min datter har en primaer person I sit liv, og det er mig. Hun er ogsaa glad for vores barnepige. De leger godt sammen og barnepigen kender alle min datters rutiner og kan tage sig af hende. Men der er ingen tvivl om at mor en den bedste. Min datter graeder ofte om morgenen, naar jeg tager afsted paa arbejde (hvilket naturligvis er haardt), men hun bliver hurtigt glad igen.

Jeg har startet virksomhed i Kina sammen med en kinesisk veninde, og nu er vi i en situation, hvor vi har behov for at tage til USA for at moedes ansigt til ansigt med en samarbejdspartner. Dette moede vil poentielt kunne goere en kaempe forskel for vores firma, og ud fra det synspunkt vil jeg rigtig gerne tage afsted. Men omvendt kan moderhjertet naesten ikke holde ud at taenke paa det.

Jeg har undersoegt frem og tilbage, men selvom vi er ...


Annonce

... klar paa kun at tilbringe en enkelt dag i USA, ser det ud til at det naeppe kan goeres paa under fire dage (afsted om morgenen paa dag 1 og hjemme igen om aftenen, dag 4). Hvis vi f.eks. rejser om to maaeneder, vil min datter vaere 14 maaender. Hvad taenker du om, at min datter vil skulle passes af barnepige i 4 dage? Vi har en reservebedste herude, som min datter er meget glad for, og som vil kunne hjaelpe til. Jeg overvejer ogsaa at laegge turen i januar, hvor mine egne foraeldre er herude. Dem er min datter ogsaa glad for, men de er jo ikke en del af hendes dagligdag, saa det vil mere vaere for at de kan hjaelpe til, end at de kan fungere som primaerpersoner.

En anden mulighed er at jeg tager datter og barnepige med paa turen. Saa vil min datter ikke skulle savne mig paa samme maade, men der er ingen tvivl om at det bliver haardt for alle at skulle rejse paa den maade. I saa fald taenker jeg, at vi stadig goer turen saa koert som muligt, saa vi ikke skal til at omstille os til anden tidszone. Har min datter bedst af at tage med, selvom det betyder rigtig mange timer om bord paa et fly? Eller har hun bedre af at kunne blive i sine daglige rutiner med vores barnepige? Og i saa fald, vil du anbefale at jeg taler med hende over Skype saa meget som muligt, eller vil det forvirre hende, at jeg pludselig kun er tilgaengelig via skaerm (da vores tidligere barnepige rejste, graed min datter naar vi havde video-kald, fordi hun ikke kunne blive taget op af barnepigen)?

Jeg ser frem til at hoere fra dig!

Mange hilsener
Anne

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annoncer

Annonce