Annonce

Annonce

Brev:

Nætterne er noget rod


7. november 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Nætterne er noget rod

Hej igen.

Tak for dit svar sidst - du har ret tiden arbejder for os og vi har efterhånden fået virkelig godt styr på dagsrytmen.

Han er nu 5 måneder og sover 3 lure, de to første normalt 2 timer og så en på 40 minutter. Hvis den ene er kortere eller længere regulerer han ved næste, det er super godt. Jeg havde virkelig håbet på at det ville få en positiv indvirkning på nætterne, men det har det desværre slet ikke.

Han er meget urolig og jeg får måske 2 timer i det længste stræk i løbet af natten, resten af natten er jeg nede på en time af gangen og den sidste del, fra kl 4/5 sover jeg næsten ikke. Jeg er derfor meget træt og har ikke meget overskud, hvilken vores store pige er begyndt at reagere på.

Han vil ikke tage sutten, han bliver faktisk decideret sur hvis jeg prøver at give ham den. Det er dog begyndt at lykkedes en gang imellem ud på morgenen. Jeg har prøvet at berolige ham, hjælpe ham i en anden stilling, f.eks. på siden og det fungerer også nogen gange. Før i tiden var det altid brystet der duede, så det fik han - men nu kan han også finde på at nægte det og så bliver det meget frem og tilbage.

Det er derfor forskelligt fra nat til nat hvad der virker og hvor meget han vil ammes - det ligger imellem 3-6 gange. Han sover i en bedside ved siden af mig.

Dagen ser således ud.

Kl 7 - står op
Kl 8:45 ammes og puttes til lur
Kl 11 - kommer op og ammes
Kl 12 - er begyndt at få lidt grød og vand af kop - ammes efterfølgende
Kl 13:15 - ammes og puttes til lur
Kl 15:15 vågner og ...


Annonce

... ammes
16:15 ammes
Kl 17:45 ammes og puttes til lur
Kl 18:30 vågner og ammes
Ammes en del i løbet af aftenen
Kl 21- ammes og puttes i seng

Første amning om natten er som regel kl 23 og derefter er det så meget forskelligt - men alt mellem 3 og 6 gange i løbet af natten og det er svært at få ham til at sove til kl 7.

Jeg tæller sammen til at jeg ihvert fald ammer ham 15 gange i løbet af døgnet - og jeg kan tydeligt mærke forskel på om han spiser eller bare sutter - han spiser alle gangene. Er det ikke mange gange han skal ammes?

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre om natten. Han græder eller snakker/råber om natten. Måske det først blive godt den dag amningerne stopper helt om natten? Men hvornår kan han undvære det?

Jeg har prøvet at trøste uden at amme, men giver hurtigt op. Han bliver virkelig ked af det og da han normalt aldrig græder, kan jeg slet ikke holde det ud.

Han er en meget aktiv dreng, der inden for den seneste måned hat lært at trille fra mave til ryg, ryg til mave, dreje om egen akse og trække sig frem i armene - har han måske for meget uro i kroppen?

Han er en virkelig glad dreng der elsker selskab og er meget nem til smil og grin. Han er ikke så god til at ligge selv - vi skal helst snakke med ham og holde ham med selskab. En opgave hans storesøster er virkelig god til.

Jeg søger desperat efter gode råd til en bedre nattesøvn så jeg kan få lidt overskud tilbage og begynde at nyde de 2 dejlige børn jeg har. Lige nu er det bare hårdt.

Med venlig hilsen
MM

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annoncer

Annonce