Annonce

Annonce

Brev:

I tvivl om fødselsdag


30. august 2017

Kategori:
Alder:
5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen!

Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme dag:-)

Jeg er mor til K. der fylder 6 år i oktober og som er startet i 0. klasse. Da vi var til forældremøde, var der nogle forældre der har større børn på skolen, foreslået, at der skal holdes fødselsdag 4 gange om året. Man delte selvføgelige stadig ud i klassen og blev fejret på dagen.

Da K. er vores eneste barn og vi er nye i det her skole liv, så synes vi det lød lidt mærkeligt, at holde fødselsdag, med nogen man ikke kender så godt og ikke nødvendigvis kommer godt ud af det med, jeg kender jo ikke forældrene og børnene så godt endnu. Efter lidt eftertanke, kunne jeg godt se det fornuftige og praktiske i det, så hvis nogle efterårsforældre tog initiativ til det, ville jeg ikke sige nej. Men det blev vedtaget, at folk var lidt i tvivl, som mig selv, så det blev til, at hvis man nu følte for det, kunne men gøre det, eller selv holde noget hvis det er det man vil.

Men her kommer så mit dilemma. Min søn har fødselsdag mandagen lige efter efterårsferien. Der vil han dele ud i klassen. Når han kommer hjem venter bedsteforældre, så der bliver han også fejret. Lørdag i den uge holder vi stor fødselsdag (stor familie) med venner og deres børn, som ...


Annonce

... er alle på K.'s alder eller et år ældre. Sådan har vi altid gjort. Vi har aldrig inviteret børnehave hjem, for han har aldrig givet udtryk for, at han ønsker det. Han har haft nok i det, at blive fejret derovre, derhjemme på dagen og i weekenden med familie og venner. Så vi havde egentligt ikke tænkt på, at invitere drengene hjem til os, slet ikke hele klassen (der er ikke plads). Men hvis han bad om det ville jeg gøre det.

Er det noget jeg selv skal forslå ham? Tænker han vil få mere glæde af det, næste år, når han kender dem bedre? Vil forældrene synes jeg er mærkelig, at min dreng ikke holder fødselsdag for klassen? Vil jo heller ikke have at han mangler den oplevelse, men bliver det så for ham eller for mig eller de andre forældre? Han bliver nemlig hurtig overvældet, så én stor fødselsdag er vel nok for i år, den er fast for vi får besøg af familie, langvejs fra, som K. ser meget frem til.

Puha det her blev rodet, men vil bare ikke have, at min søn falder udenfor, men samtidig kan man ikke leve sit liv og tænke på hvordan andre opfatter én hele tiden. Er også selv lidt en introvert, så alt det sociale, man skal i skolen er overvældende.

Håber inderligt du kan give et godt råd eller to.

Med venlig hilsen
K.'s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


1. marts 2018 | Opdragelse | 5 år, 9 mdr.

Problemer i konfliktsituationer

Kære Helen Vi har nogle bekymringer om vores datter, vi gerne vil dele med...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 4 år, 6 mdr.

Hjælp - vi skal flytte!:-)

Kære Helen Vi har været så heldige at finde et nyt dejligt hjem til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


23. november 2017 | Sovevaner | 4 år, 5 mdr.

Særligt behov for tryghed eller dårlige vaner?

Kære Helen Vores datter på lige knap 4 1/2 år har det sidste lange stykke...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterfødselsreaktion

Når en kvinde lige har født sker der store hormonforandringer, der kan gøre at hun pludselig begynder at græde uden at kunne give nogen grund til dette. Dette er helt normalt. Føler du dig derimod ked af det i længere tid, har du svært ved at overskue din egen og barnets situation, og har du skyldfølelse over ikke at være den glade og lykkelige mor, så er det en god idé at du taler med din sundhedsplejerske om det. Du kan også gå til din læge. Det vigtigste er at du ikke forsøger at skjule dine...

Læs mere i Babylex

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annoncer

Annonce