Annonce

Annonce

Brev:

I tvivl om fødselsdag


30. august 2017

Kategori:
Alder:
5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen!

Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme dag:-)

Jeg er mor til K. der fylder 6 år i oktober og som er startet i 0. klasse. Da vi var til forældremøde, var der nogle forældre der har større børn på skolen, foreslået, at der skal holdes fødselsdag 4 gange om året. Man delte selvføgelige stadig ud i klassen og blev fejret på dagen.

Da K. er vores eneste barn og vi er nye i det her skole liv, så synes vi det lød lidt mærkeligt, at holde fødselsdag, med nogen man ikke kender så godt og ikke nødvendigvis kommer godt ud af det med, jeg kender jo ikke forældrene og børnene så godt endnu. Efter lidt eftertanke, kunne jeg godt se det fornuftige og praktiske i det, så hvis nogle efterårsforældre tog initiativ til det, ville jeg ikke sige nej. Men det blev vedtaget, at folk var lidt i tvivl, som mig selv, så det blev til, at hvis man nu følte for det, kunne men gøre det, eller selv holde noget hvis det er det man vil.

Men her kommer så mit dilemma. Min søn har fødselsdag mandagen lige efter efterårsferien. Der vil han dele ud i klassen. Når han kommer hjem venter bedsteforældre, så der bliver han også fejret. Lørdag i den uge holder vi stor fødselsdag (stor familie) med venner og deres børn, som ...


Annonce

... er alle på K.'s alder eller et år ældre. Sådan har vi altid gjort. Vi har aldrig inviteret børnehave hjem, for han har aldrig givet udtryk for, at han ønsker det. Han har haft nok i det, at blive fejret derovre, derhjemme på dagen og i weekenden med familie og venner. Så vi havde egentligt ikke tænkt på, at invitere drengene hjem til os, slet ikke hele klassen (der er ikke plads). Men hvis han bad om det ville jeg gøre det.

Er det noget jeg selv skal forslå ham? Tænker han vil få mere glæde af det, næste år, når han kender dem bedre? Vil forældrene synes jeg er mærkelig, at min dreng ikke holder fødselsdag for klassen? Vil jo heller ikke have at han mangler den oplevelse, men bliver det så for ham eller for mig eller de andre forældre? Han bliver nemlig hurtig overvældet, så én stor fødselsdag er vel nok for i år, den er fast for vi får besøg af familie, langvejs fra, som K. ser meget frem til.

Puha det her blev rodet, men vil bare ikke have, at min søn falder udenfor, men samtidig kan man ikke leve sit liv og tænke på hvordan andre opfatter én hele tiden. Er også selv lidt en introvert, så alt det sociale, man skal i skolen er overvældende.

Håber inderligt du kan give et godt råd eller to.

Med venlig hilsen
K.'s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Diverse | 4 år, 6 mdr.

Hjælp - vi skal flytte!:-)

Kære Helen Vi har været så heldige at finde et nyt dejligt hjem til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


23. november 2017 | Sovevaner | 4 år, 5 mdr.

Særligt behov for tryghed eller dårlige vaner?

Kære Helen Vores datter på lige knap 4 1/2 år har det sidste lange stykke...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen. Så har vi desværre brug for din hjælp igen. Vores søn på knapt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annoncer

Annonce