Annonce

Annonce

Svar: I tvivl om fødselsdag


30. august 2017

Kategori:
Alder:
5 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære K's mor

Tak for dit brev :)

Generelt vil jeg sige, at børnefødselsdage ofte er med til at fremme det sociale liv i klassen. Det er rigtig dejligt, hvis man bakker op om at fejre hinanden og på den måde viser interesse for hinanden - det betyder, at man kommer til en fødselsdag, når man er inviteret, og at man også inviterer andre.

Rigtig mange har dog ikke plads til at invitere en større børnegruppe hjem, og det skal naturligvis være tilladt ikke at invitere - det er bedre, at man ikke inviterer nogen, end at man inviterer to udvalgte....

Jeg synes egentlig, at forslaget om at slå fødselsdagene sammen er god. Så kan man vælge, om man vil være med eller ej. Nogen børn synes, det er sjovt at holde fødselsdag sammen, andre vil hellere holde fødselsdag selv, og atter andre har slet ikke lyst til at holde fødselsdag - og det skal naturligvis accepteres, at man her er forskellige.

Jeg er helt med på, at du lige nu ikke kan overskue at holde fødselsdag i oktober, og det er for overvældende at skulle have f.eks. alle drengene hjemme. Som du skriver, så kan det være svært at overskue, hvordan man lige skal håndtere dette :) Derfor kan det godt være, at du skulle kikke på, hvem der har fødselsdag fra nu og de næste måneder frem, og I kunne så evt. tale om, hvorvidt I skal slå jer sammen og holde en fælles fødselsdag på et tidspunkt i løbet af efteråret.

Fødselsdagen kan enten holdes på skolen (I kan måske låne et lokale), eller I kan mødes i parken, skoven eller hvad muligheder der er, hvor I bor - og fødselsdagsbørnenes forældrene kan hver især medbringe en ret - nogen ...


Annonce

... bager boller, andre medbringer pølsehorn, nogen skærer grøntsagsstænger, nogen bager kage, nogen medbringer saft og kakao... Og så mødes I, hygger jer sammen i 2-3 timer, børnene leger, forældrene til fødselsdagsbørnene er med, sætter legen i gang, laver spil, små øvelser, skattejagt osv. med børnene - og så har det været nogle hyggelige timer for alle og noget som de fleste kan overskue - og igen børn føler sig uden for :)

Samtidig giver det jer forældre mulighed for at lære hinanden at kende, I får mulighed for at lære børnene at kende - og børnene ser, at I forældre hygger jer sammen og har det sjovt, og det er netop vigtigt i forhold til at klassen får et godt sammenhold. At børnene kan finde ud af at lege sammen og have det godt sammen. Hvis der opstår problemer med legeaftaler, hvis der kommer konflikter mellem børn, at et barn får sagt eller gjort noget, som gør et andet barn ked af det osv. i tiden fremover, så er det betydeligt lettere at tale med de andre forældre om det, hvis man har været sammen, dukket kaffe sammen, mødtes og grinet sammen...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Børnene er sammen mange timer hver dag, så de kender hinanden bedre, end I forældre gør. Derfor kan børnefødselsdage, der holdes fælles, godt være en måde, hvorpå I forældre også lærer hinanden bedre at kende.. Og måske vil det også give dig en mulighed for at se din dreng i relationen med de andre børn, du kan få en fornemmelse af, hvem der leger sammen, hvad de leger, og hvordan han er med...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god weekend, når du kommer så langt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2017 | Diverse | 21 mdr.

Vuggestuestart og søvn - 21 mdr.

Kære Helen Min datter er nu blevet 21 måneder og startede i vuggestue for 2...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annoncer

Annonce