Annonce

Annonce

Brev:

Ammestop - 1årig


17. januar 2018

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen,

Jeg har et par spørgmål mht Ammestop.

Pt. Ammer jeg stadig ved aftenputningen og 2 gange i løbet af natten (af og til kun 1). Jeg er virkelig træt af at amme og føler at nu har jeg taget min tørn. Jeg har ammet meget længere end jeg lige havde regnet med. Derfor har vi tænkt os at tage en kold tyrker ved de to amninger om natten og bibeholde amningen før sengetid lidt endnu.

Som sagt ammer jeg de fleste nætter to gange, og når det af og til kun sker 1 gang, er det fordi vores datter er vågnet og kommet over i vores seng. Det er nogen gange nødvendigt for at undgå timelange seancer om natten, hvor hun græder, fordi hun har brug for nærhed. Så snart hun kommer over i vores seng falder hun til ro og sover fint sammen med os uden at vågne. (De fleste nætter sover hun fint og vågnet bare til de to amninger.)

Jeg er ret sikker på at det meste af amningen bare skyldes, at hun søger nærhed, for hun spiser aldrig ret meget og jeg kan hurtigt lægge hende tilbage i seng (efter ml. 5-8min), men for at være helt sikker på, at hun ikke er sulten, overvejer ...


Annonce

... jeg at give hende en lille flaske mælk (hun er jo et år lige om lidt) ved 11-tiden, som sikre hun kommer igennem resten af natten uden sult. Så kan man måske trappe langsomt ud af den ved gradvist at give mindre og mindre.

Er dette en god eller dårlig ide? Er det bedre bare at lære hende nu, at om natten sover man, og om dagen spiser og drikker man. Hun spiser RIGTIG meget om dagen :) og sidste måltid er kl. 18.30-19.00, så umiddelbart har jeg ikke lyst til at give hende en ydeligere godnatgrød kl. 19.30, før hun bliver lagt.

En anden ting; som sagt kommer hun af og til over i vores seng, men jeg er bange for, at hvis vi gør det under afvendingen, kommer vi til at erstatte en dårlig vane med en anden, og så vil hun stadig vågne ikke for at blive ammet, men for at komme over til os. Hvad er dine tanker om det? Skal vi bare bide i det sure æble og være vågen den tid det kræver, det antal nætter det nu tager? Eller kan vi gøre det lidt nemmere for begge parter ved at tage hende over til os på et tidspunkt?

Glæder mig til at høre dine tanker

Venlig hilsen
Dorthe

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. februar 2018 | Amning | 12 mdr.

Mælkeproduktion ved ammestop

Hej Helen, Jeg har et meget kort spørgsmål i forbindelse med ammestop, jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Institutionsstart og søvnvaner

Kære Helen Vores søn på 1 år startede i institution for en måned siden. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Diverse | 10 mdr.

Opstart i dagpleje - 10 mdr.

Kære Helen Lilly er nu 10 mdr og er begyndt i dagpleje for en god uge siden....

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2018 | Diverse | 10 mdr.

Far på barsel - 10 mdr.

Hej Helen Min kæreste og jeg har læst mange af dine svar og har nydt at...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Jobstart og nattesøvn

Hej Helen, Om en lille uge starter jeg job. Min dreng er lige fyldt 11...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annoncer

Annonce