Annonce

Annonce

Brev:

Bryst som trøst - Del 2


15. marts 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Bryst som trøst - Del 2

Hej Helen,

Tak for dit svar - og for dit forslag til en fornuftig dagsrytme for min datter og jeg. Da jeg læste dine tips og fif, gik det op for mig, at jeg vist ikke har været helt god nok til at forklare problemstillingen.

Jeg har egentlig nemt ved at putte min datter om aftenen. Hun bliver ammet godt (fra begge bryster), dernæst lægger jeg hende i hendes egen nest/sengeformindsker ved siden af mig i dobbeltsengen, måske synger jeg lidt, aer hendes mave eller holder hende lidt i hånden, og så falder hun faktisk selv i søvn her - uden større besvær. Nogle gange er jeg også gået, og så lykkedes det hende ofte at falde til ro og falde i søvn på egen hånd helt uden gråd.

Jeg tror således, hun allerede forbinder sin seng med stedet, hvor hun sover. Problemet opstår om natten, hvor hun vågner hver eller hveranden time og virker ked af det. Hun sparker dynen af og ligger som regel og "møffer" rundt uden at finde hvile, og efter ganske kort tid begynder hun at smågræde og klynke. Her hjælper det ikke, at jeg aer, synger ...


Annonce

... eller holder hende i hånden. Det eneste, der får hende til at falde til ro, er mit bryst. Hvordan får vi brudt den dumme vane? Normalt er hun rigtig glad for sin sut og bruger den flittigt, men pludselig er den ikke "nok" for hende om natten.

Jeg tror ikke, det handler om en reelt sult, idet hun falder i søvn, nærmest så snart hun får lov at sutte bare lidt. Vi sover ca. 50 cm fra hinanden, og jeg ved ikke, om hun kan dufte min mælk?

Vi er kommet godt igang med grød, og efter en uge med små smagsprøver, spiser hun nu lystigt næsten 0,5 dl grød en-to gange om dagen (som regel formiddag og eftermiddag, da vi nogle gange er på farten ved middagstid). Maven følger rigtig fint med, synes jeg. Hun bliver fortsat ammet 6-7 gange i løbet af hele dagen + en masse sjat-amning om natten. Det er sidstnævnte, jeg gerne vil have udryddet, kan du nok forstå.

Jeg håber, ovenstående måske giver et mere klart billede af situationen, Helen. Jeg glæder mig (som altid) til at høre, hvilke tanker du gør dig.

Bedste hilsner

Den trætte mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce