Annonce

Annonce

Brev:

Bryst som trøst - Del 2


15. marts 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Bryst som trøst - Del 2

Hej Helen,

Tak for dit svar - og for dit forslag til en fornuftig dagsrytme for min datter og jeg. Da jeg læste dine tips og fif, gik det op for mig, at jeg vist ikke har været helt god nok til at forklare problemstillingen.

Jeg har egentlig nemt ved at putte min datter om aftenen. Hun bliver ammet godt (fra begge bryster), dernæst lægger jeg hende i hendes egen nest/sengeformindsker ved siden af mig i dobbeltsengen, måske synger jeg lidt, aer hendes mave eller holder hende lidt i hånden, og så falder hun faktisk selv i søvn her - uden større besvær. Nogle gange er jeg også gået, og så lykkedes det hende ofte at falde til ro og falde i søvn på egen hånd helt uden gråd.

Jeg tror således, hun allerede forbinder sin seng med stedet, hvor hun sover. Problemet opstår om natten, hvor hun vågner hver eller hveranden time og virker ked af det. Hun sparker dynen af og ligger som regel og "møffer" rundt uden at finde hvile, og efter ganske kort tid begynder hun at smågræde og klynke. Her hjælper det ikke, at jeg aer, synger ...


Annonce

... eller holder hende i hånden. Det eneste, der får hende til at falde til ro, er mit bryst. Hvordan får vi brudt den dumme vane? Normalt er hun rigtig glad for sin sut og bruger den flittigt, men pludselig er den ikke "nok" for hende om natten.

Jeg tror ikke, det handler om en reelt sult, idet hun falder i søvn, nærmest så snart hun får lov at sutte bare lidt. Vi sover ca. 50 cm fra hinanden, og jeg ved ikke, om hun kan dufte min mælk?

Vi er kommet godt igang med grød, og efter en uge med små smagsprøver, spiser hun nu lystigt næsten 0,5 dl grød en-to gange om dagen (som regel formiddag og eftermiddag, da vi nogle gange er på farten ved middagstid). Maven følger rigtig fint med, synes jeg. Hun bliver fortsat ammet 6-7 gange i løbet af hele dagen + en masse sjat-amning om natten. Det er sidstnævnte, jeg gerne vil have udryddet, kan du nok forstå.

Jeg håber, ovenstående måske giver et mere klart billede af situationen, Helen. Jeg glæder mig (som altid) til at høre, hvilke tanker du gør dig.

Bedste hilsner

Den trætte mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Svær at putte - knap 6 mdr.

Hej Helen! Tak for en nyttig brevkasse, som jeg tit har læst i mine mest...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lillebror på 5,5 mdr.

Kære Helen. Tak for din hjælp tidligere til vores store dreng. Vi har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Dårlig søvn både nat og dag

Kære Helen Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter og søvn....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce