Brev:
18 timers rejse med få uger gammel baby
Kære Helen.
Jeg lovede at melde tilbage på mit tidligere spørgsmål vedr. lang flyrejse med en meget lille baby.
Vores tur til USA er nu overstået. Den indebar 18 timers rejse hver vej med lang tid i flyet over Atlanten (10 timer), transit i Tyskland, taxature, ventetid hist og her og hvad rejser ellers indbefatter. Og naturligvis gik det meget bedre end forventet. Vores lille dreng sov rigtigt meget, græd kun ganske lidt og virkede som om han kunne kapere alle indtrykkene. Han hyggede sig helt klart ved at være så intenst sammen med både sin far og sin mor i den uge, vi var afsted, og her efter at vi er kommet hjem, har han lige skullet vænne sig til, at vi ikke begge to er omkring ham hele tiden.
Hvad var så de store hurdler (det kan måske være godt at vide for andre småbørnsforældre, der vil ud at rejse)?
Den helt store var at forlade vores "comfort zone" herhjemme. Den hurdle overvandt vi ved ekstremt god planlægning...altså at tænke hele turen og opholdet igennem og visualisere, hvilke remedier, vi ville få brug for undervejs. Dette blev kompliceret en smule af, at vi, et par uger før vi skulle af sted, måtte begynde at give MME som supplement til amningen, idet drengen havde tabt sig lidt vel rigeligt. Så i kufferten og håndbagagen (Verdens største håndbagage!) var pakket ting som skoldede sutteflasker, el-kedel, adapterstik, flaskerensere, termokander med kogende vand til turen, flere sær skiftetøj til flyveturen og alle andre fornødenheder.
Jeg var en uge om at tænke tingene igennem og pakke kuffert og håndbagage, hvilket var en stor ændring i forhold til tidligere store udlandsrejser, hvor jeg bare har pakket aftenen før. Men resultatet var, at vi var velforberedte og manglede ikke noget derovre.
Planlægningen indebar også et par telefonsamtaler med hotellet for at finde ud af, hvilke faciliteter, vi havde til rådighed på værelset (bl.a. havde vi brug for et køleskab). Ikke alt kunne dog arrangeres på forhånd, men vi mødte meget stor velvilje og hjælpsomhed fra alle (fik bl.a. fikset at et room service dining table blev omdannet til puslebord).
Anden store hurdle var den irrationelle frygt for, at han skulle blive syg (tilfældigt eller som følge af de ting, vi udsatte ham for såsom ændret kabinetryk, tør luft, ...
... træk, stress osv., osv.). Det løste vi delvist (for den nervøsitet fortog sig ikke helt på noget tidspunkt) ved at have en rigtigt god rejse-sygeforsikring.
Tredje store hurdle var reglerne for at medbringe væsker i håndbagagen. De fortolkes ret forskelligt fra land til land, og på udrejsen fik vi både lov til at medtage vores 500 mL kogte, afkølede vand (til opblanding af MME pulver) samt vores 1 L kogende vand (til opvarmning af flaskerne), hvorimod vi fra USA endte med at måtte hælde de kogende vand ud af termoflasken (kanden blev så fyldt i en Starbucks inde i lufthavnen), mens vi fik overtalt security til, at vi godt måtte tage de afkølede vand med ind i flyet. Vand tænkte vi i det hele taget en del over, da vi ikke ville have at drengen skulle drikker det klorholdige amerikanske vand. Så vi købte flaskevand og kogte til at opblande MME pulveret i.
En helt uventet stor hurdle var at få taget et pasbillede (HUSK at børn skal have deres eget pas, og når de skal til USA skal de også være navngivet) - det var ikke let at få en 10 dage gammel baby til at ligge stille og kigge ind i kameraet med helt åbne øjne og lukket mund!
Vi havde liften samt en slynge med til at bære ham i, og det var helt perfekt. Vi skulle dertil tænke temperaturforskellene ind (4 grader i DK, 28 grader i USA), så vi havde div. dyner, tæpper, jakker, bomuldsbleer og deslige med. Der var hamrende koldt og meget træk i flyveren, så vi var glade for, at vi havde pakket en del ekstra sæt tøj i håndbagagen, så vi kunne lave en god lag-på-lag løsning.
På transatlantiske flyvninger kan man bestille en lille lift, der monteres foran ens sæde. Det havde vi gjort, og det fungerede fint. På store dele af turen sad jeg dog med ham i armene – og han sov godt og trygt.
Så konklusionen er, at man sagtens kan rejse med en lille baby (det er måske endda lidt nemmere end med større børn, der bliver utålmodige og urolige). Dog vil jeg sige, at man skal virkelig være opsat på at komme af sted, man skal planlægge virkeligt godt, og man skal helst ikke være alt for nervøst anlagt (jeg anser mig selv for at være ret hård i filten, og det var da alligevel med bævende hjerte, at jeg begav mig af sted).
Held og lykke til I andre forældre, som tager jeres børn med ud at rejse.
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika