Svar: Søvnrytme 7 mdr.
Hej med dig
Jeg har et forslag til en dagsplan, som du måske kan passe ind. Jeg har prøvet at gøre det nogenlunde ud fra de tider, hvor du allerede har en vis form for rytme, så tingene fortsat kan hænge lidt sammen.
I planen indgår umiddelbart 2 lure dagligt og så 4 måltider skemad. Jeg tænker derudover på om du nogensinde har overvejet at tilbyde din datter en flaske? Det kunne f.eks. være om aftenen i håb om at du så også fik lidt mere sammenhængende søvn.
Planen kunne se således ud:
Morgen 7-7.30: Havregrød med mælk. Vand af kop
Formiddag 9: Frugtmos eller f.eks. ½ banan.
Ammes og puttes til formiddagslur ca 9.30. De fleste børn sover en lille times tid her og det er okay. Hvis hun kun kan sove 30 minutter, så må du også acceptere det, så skal middagsluren bare være lidt længere.
Frokost 11-11.30: Grøntsagsmos med kød/fisk. Du kan købe noget på glas og du er også meget velkommen til at lave det selv. Hun må gerne få lidt rester fra aftensmaden som du kan gemme. Det er jo lidt billigere i længden.
Hun skal sidde ved bordet i høj stol og du må også gerne begynde at give hende brødskorper og lignende som hun kan sidde og tygge lidt i og selv holde i hånden. Vand af kop.
Ammes og puttes til middagslur ca 13. Måske kan hun ikke holde sig helt så længe så må du putte hende 12.30, men forsøg at trække tiden lidt netop ved at have hende aktiv ved bordet og så supplere med amningen inden luren.
Eftermiddag 15-15.30: Evt. grød ...
... igen. Eller du kan amme hende her. Du kan også give hende lidt frugtmos eller lidt frisk frugt.
Sen eftermiddag: Amning og det er her at mange børn har brug for en powernap. Denne kan de fleste dog undvære når de er 7 måneder gamle. Igen afhænger det jo af, hvordan du får hende til at sove sin middagslur og hvad tid hun vågner af den. Fleksibilitet skal der til:o)
Aften 18: Grøntsagsmos med kød/fisk. Sidde i sin høje stol. Måske skal du spise hende lidt af først og så kan hun imens du spiser få lidt af din mad, en brødskorpe osv. at sidde med selv, smage lidt på. Med den alder hun har nu skal hendes indtag jo stille og roligt tage mere og mere udgangspunkt i det du også spiser.
Ammes (20) eller du kan forsøge at give hende hende flaske her og putte hende til natten med den.
Sen aften 23: Ammes og så sover I.
Nat: Så vidt muligt ikke amning og ernæringsmæssigt burde hun ikke have behov hvis hun indtager som ovenfor beskrevet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan overveje om du skal have hende lidt væk fra dobbeltsengen. Det er rigtig hyggeligt og I må for mig gerne sove sammen, men det er naturligt at hun vil søge brystet mere når hun ligger lige ved siden af det, end hvis hun lå i sin egen seng. Det er bare en overvejelse du skal have med dig, når du nu gerne vil trappe natamningerne ned.
Jeg håber at min plan for dagen kan hjælpe og virke lidt bedre for jer. Nu har du jo påskedagene til at forsøge dig i:o) Rigtig meget held og lykke med det og god påske:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
31. oktober 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
7.5 mdr. og sover meget dårligt
Kære Helen Vores dreng er nu 7.5 måned gammel, og han sover utroligt dårligt...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 8 år, 2 mdr.
Kære Helen Vores datter, som fyldte 8 år i august, har rigtig svært ved at...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.