Brev:
Putning af pige på 1½ år
Egentlig er jeg lidt flov over at det er nødvendigt at skrive til en professionel, for det er vores egen skyld, at det er blevet et problem, men vi ved ikke hvad vi skal gøre og i hvilken rækkefølge.
Jeg har en datter på knap 1½ år som i virkeligheden altid har haft et godt sovehjerte. Hun sover hele natten, men i vores seng.
Vi begik fra hun var helt lille en stor fejl, nemlig at ligge ved hende til hun faldt i søvn. I starten i egen seng, men efter en gang mellemørebetændelse, hvor hun var meget urolig blev det til putning i vores seng. Sådan er det stadig.
Vi lægger hende over i hendes egen seng, når vi går i seng, men ofte ligger hun der kun en ½ time, så græder hun hjerteskærende og vil over til os. Hun er helt umulig at trøste, og så kommer hun over til os, og sover mellem os indtil næste morgen.
Grunden til at vi ikke fik ændret uvanen i tide var dels at vi indtil for nylig ikke havde muligheden for at lægge hende på eget værelse, dels fordi at vi syntes det var utrolig hyggeligt at ligge sammen med hende.
Nu er hun blevet så bevidst at hun i den grad kører rundt med os, og vi ved ikke hvor vi skal starte. ...
... Men vi skal gøre noget, for det er ikke så hyggeligt mere.
Der er tre ting vi gerne vil have indført.
At hun bliver puttet i egen seng, og sover i den hele (eller det meste af) natten
At hun kommer ind på eget værelse
At hun selv lærer at falde i søvn.
Men kan vi gøre det hele på en gang eller skal vi starte med en af tingene, hvilket må være at hun igen vænner sig til sin egen seng. (Vi kan ikke lære hende selv at falde i søvn inden hun kommer over i sin egen seng, idet hun jo stikker af, når hun ligger i dobbeltsengen.)
Vi putter hende kl. ca. 20.00 og ofte tager det 3 kvarter.
Hun er i dagpleje og sover gerne 2-3 timer om eftermiddagen. Der har hverken vi eller dagplejen problemer med at få hende til at falde i søvn selv.
Jeg frygter dog for efteråret, hvor hun formentlig er vokset ud af barnevogenen som ellers har et stort liggemål (Hun er som 17½ mdr gammel 90 cm og vejer 14,5 kg). Hvordan skal det så gå om dagen.
De gange vi har prøvet at lægge hende over i hendes egen seng skriger hun højt, inderligt og længe. Og det er ikke særlig rart at være vidne til.
Hun er en meget glad og tilfreds pige.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.
Sut/amme - sove uden bryst om natten
Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.