Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Er det bedre at være barn i Sverige?

Dato: 22. april 2014

De er vores naboer. Og vores evige rivaler. Svenskerne. Vores landskampe imod hinanden er dem, vi nødigst vil tabe. Sådan har det altid været. Set i det lys er det jo ekstra ærgerligt, at de er så gode på så mange måder. Zlatan, Pippi, Abba, Volvo og Ikea bare for at nævne nogle få af dem, hvor de gør det bedre end os.

Men det er ikke pointen her. Og ikke grunden til, at det skulle være bedre at være barn derovre. Det handler om et mindre kendt, for ikke at sige ukendt, område. Men med mere alvorlige konsekvenser. For hvor vi i de andre tilfælde ”bare” taler såret national stolthed, taler vi her om økonomiske og emotionelle konsekvenser, der kan mærkes for hele familien.

For de svenske forældre forsikrer deres børn meget bedre ved ulykke OG sygdom, end vi danskere gør. Og det gør da ondt at tænke på. At svenskerne er mere bekymrede for deres børn end os danskere. Puha. Men sådan er det åbenbart. Og det kommer tydeligt til udtryk, når man kigger på konkrete tal. For af de danskere, der rent faktisk går rundt og tror, at de har forsikret deres børn ved både ulykke og sygdom, er det kun under 30 %, der rent faktisk har gjort det. Skåret ud i pap betyder det, at rigtig, rigtig mange danske børn ikke er dækket godt nok.

Det er derfor, at Codan tilbyder Codan Kids. En ulykke- OG sygdomsforsikring til børn op til 18 år. Den dækker i hovedtræk alt det, vi som forældre ikke har lyst til at tænke på. At de kan komme ud for en alvorlig ulykke. At de kan blive alvorligt syge og få seriøse mén resten af livet. Derfor lukker vi øjnene og tænker, at det ikke rammer vores børn.

Men lad os kigge på tallene igen. Ca. 60.000 børn bliver hvert år indlagt i Danmark. Hver dag får et barn diabetes. Ca. 258 børn får cancer. Ca. 120 får ledegigt. Derudover bliver børn blødere, får sklerose og andre alvorlige lidelser. Totalt set er det ikke store tal, men det betyder jo intet for alle dem, det sker for. Derfor er det måske en god idé at tjekke, om dit barn er forsikret, så godt som du tror.

Men hvad dækker Codan Kids så, tænker du nu. For det offentlige sørger jo for indlæggelse og behandling. Rigtigt. Men hvis dit barn bliver indlagt i lang tid, og du skal være på hospitalet i al den tid, får du ingen kompensation fra det offentlige til at dække løntabet. Og der er heller ingen støtte til hjælp i det daglige, mens du har andet og vigtigere at tænke på. Det kan fx være taxa, rengøring og take-away. Derudover kan det være, at dit barn får mén efterfølgende, og I får brug for hjælpemidler og måske ændring af de fysiske rammer, I bor under. Her kan det være en jungle at finde vej igennem de komplicerede ansøgningsprocedurer.

Det er lige her, Codan Kids gør en kæmpe forskel. For den giver økonomisk kompensation, så du kan være der for dit barn under behandlingen. Og den udbetaler erstatning, som du kan bruge til hjælpemidler eller måske bare at gøre den hårde hverdag lidt nemmere at komme igennem.

Hvis du er i tvivl, om dit barn er dækket, eller du bare er blevet nysgerrig, kan du på codankids.dk læse alt om, hvordan Codan Kids dækker, se eksempler på erstatninger, samt se hvad det koster at forsikre dit barn bedst muligt.

Herudover kan du tage en simpel test og finde ud af, om dit barn er en af de få heldige, der allerede er fuldt dækket. Og ellers er du jo landet det helt rigtige sted til at rette op på det.

Læs mere her

Annonce