Annonce

Annonce

Brev:

7 måneder og helt desperat efter mor


12. november 2021

Kategori:
Alder:
7 mdr.

7 måneder og helt desperat efter mor

Hej Helen,

Nu er der endelig ro på storebror, men det kokser for os med lillesøster. Hun er 7 måneder og 2 dage, fuldammet til hun var 6 måneder, hvorefter vi langsomt er trappet ud af amning. Hun ammer kun om natten nu, og så om dagen hvis vi lige er et sted, hvor der ikke er flaske eller grød tilgængeligt.

Men hun ELSKER sin mor. Hun græder ulykkeligt, så snart jeg forlader rummet og selv far er bedst, hvis hun bare sidder på mit skød og kan røre ved ham. Vi prøver med at han bader hende og giver hende flaske (hun har accepteret flasken helt fint), samt går ture med barnevognen - i øvrigt det eneste de kan lave sammen, som hun er glad for - men kun badet foregår ikke i gråd. Uanset om jeg er i nærheden, kan han godt droppe at give hende flaske. Hvad gør vi? Hun skal i dagpleje fra januar og jeg kunne godt tænke mig, at hun ikke bare bliver klar til at være væk fra mig den dag, hun starter, men er klar til det inden ...


Annonce

... da.

Et andet problem er nætterne. Hun vågner mellem 5 og 10 gange om natten og falder kun til ro, ved at blive ammet. Hverken en hånd på maven eller ryggen, en sut, en beroligende sang eller hvad jeg ellers kan finde på, virker. Hun græder, til hun får brystet i munden. Vi giver hende aftensmad ca 17.30, og så en flaske vælling ca kl. 19, inden vi putter hende kl. 19.30 hvor hun falder i søvn efter flasken, 90% af tiden helt uden brok og uden jeg behøver sidde derinde. Hun er vågen, når jeg lægger hende, men falder i søvn få minutter efter. Til tidere lidt længere, men så pludrer hun som regel til hun sover.

Hvordan får jeg min nattesøvn tilbage? Indtil vi begyndte at vænne hende fra amning om dagen, som hun helt fint - vågen 2-3 gange om dagen, og det kan jeg fint leve med, også når jeg skal arbejde igen.

Jeg håber du endnu en gang har nogle vise ord - og at det lyder normalt og som noget, der kan løses. 😅

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Yoghurt produkter til baby

Kære Helen Vi er flere i mødregruppen, som er meget glade for de forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce