Annonce

Annonce

Brev:

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr


31. oktober 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen,

Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine svar til andre mødre, og jeg har endnu ikke været til mødregruppe, hvor du ikke er blevet nævnt i positive vendinger :)

Nu har jeg dog brug for hjælp til en konkret problemstilling, så håber du kan hjælpe mig.

Min datter på 7 mdr. har gennem de sidste 2 mdr. haft utrolig mange opvågninger om natten, og det er efterhånden til stor gene for både min og hendes nattesøvn. Fx i nat blev hun puttet kl. 19.30 og vågnede og græd og ville ammes kl. 22.30, kl. 23.30, kl. 2.30, kl. 4 og kl. 6. Jeg er efterhånden helt smadret af kun at sove 2 timer sammenhængende af gangen, og selvom min datter sover fra kl. 19.30 til kl. 6.30-7.00 om morgenen, så synes jeg også hun virker og ser meget træt ud om morgenen, hvorimod hun tidligere var allermest frisk og veloplagt på denne tid af dagen.

Min datter har ikke altid haft alle disse opvågninger om natten. Fra hun var ca. 1,5 mdr. til 5 mdr. ammede jeg kun ved putning (kl. 20-21), midt nat (2-4.00) og morgen (6.30-7.30), men fra den ene dag til den anden begynde hun at vågne oftere og oftere og nogen gange kun 40 min eller 1 time efter sidste amning. Jeg tror det begyndte at gå galt da jeg begyndte at amme hende i søvn under putningen omkring 4 mdr. alderen i stedet for at ligge hende i tremmesengen i vågen tilstand og selv falde i søvn som tidligere. Jeg er stoppet med at amme hende i søvn igen, nu ligger jeg hende (vågen) i sin tremmeseng efter amning, siger godnat, slukker lyset og lukket døren hvorefter hun selv falder i søvn alene inden for 5-10 min; så putning fungerer upåklageligt.

Hun begyndte så småt på skemad fra 4,5 mdr. og hun spiser i dag rigtig fint 3 daglige måltider (dog mindst appetit om morgenen - sikkert fordi hun har drukket så meget mælk hele natten). Hun har ingen tænder fået endnu, men hendes gummer har tydeligvis kløet i den sidste måneds tid. Hun bruger sut og puttes ofte med den.

Jeg har gennem de sidste 14 dage prøvet at vende hende fra alle de ...


Annonce

... natamninger og mit mål var at hun kun skulle ammes ved putning, sen aften og tidlig morgen. Når hun så er vågnet på andre tidspunkter i løbet af natten har jeg i den første uge vugget hende i mine arme, først for at trøste hende og herefter for at lulle hende i søvn. Dette har lykkedes i løbet af alt fra 5 min og 1 time, og det stod jeg ofte op og gjorde 2-3 gange hver nat udover amning sen aften og tidlig morgen. Specielt midt om natten (ved 2-3 tiden) har det taget mig omkring 1 time at få hende til at falde i søvn uden amning. Hver gang jeg har lagt hende ned i hendes seng efter at være faldet i søvn i mine arme er hun vågnet igen, grædende, 1-10 min senere.

I den anden uge med ”afvending” har jeg lagt hende til at sove i barnevognen så jeg har kunnet trille hende i den om natten og derfor er sluppet for at vugge et 9 kg tungt barn i armene i op mod 1 time. Problemet er blot at jeg nu efter 14 dages forsøg på afvænding af enten armvugning eller barnevogn trilning stadig er oppe på lige så mange gange som tidligere. Jeg ammer kun sen aften og tidlig morgen men hun vågner fortsat ca hver anden time hele natten igennem.

Da jeg gik i gang med ”afvænding” havde jeg hørt at det tog 3-4 dage med gråd og endnu mindre søvn end normalt men så var det også ovre. Her 14 dage senere er der ingen tegn på færre opvågninger og jeg synes efterhånden det er synd for min datter at hun skal græde så meget hver nat hvorfor jeg i nat besluttede mig for at give efter for amningerne som så ente i 5 amninger efter putning.

Hvordan anbefaler du at jeg afvender hende fra alle hendes opvågninger som resulterer i op mod 5 amninger på en nat? Skal jeg sove i et andet værelse (i dag sover min datter i en bedside crip ved siden af mig)? Skal jeg have far i spil? I så fald hvordan? Hvordan skal hun kunne forstå at hun gerne må få bryst når hun vågner sen aften og tidlig morgen men ikke de øvrige gange? Jeg overvejer også helt at stoppe med at amme, så muligheden ikke eksisterer. Hvad vil du anbefale?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad til min næsten 8 mdr gamle datter

Kære Helen Tak for dit svar på mit sidste brev. Vi har fortsat amningen og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hjælp til mad

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse, som min mand og jeg tit har...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Spørgsmål til madplan - 7 mdr.

Kære Helen. Tak for dit svar på mit brev for ca. en uge siden, der hed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annoncer

Annonce