Annonce

Annonce

Brev:

Amning og arbejde - 8 mdr.


19. april 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Amning og arbejde - 8 mdr.

Hej Helen,

Tak for råd og vejledning i forhold til sidste brev - vi forsøger stadig med at prøve at få vores dreng til at tage sutteflaske:)

Nu har jeg brug for råd igen i forhold til at jeg skal starte arbejde slut maj og hvordan jeg skal få det til at fungere med amningen. Far skal have barsel i 3 måneder fra vores dreng er 9 måneder.

I øjeblikket ammer jeg før middagsluren, aften, sen aften og tidlig morgen. Hvordan og hvorledes med amning inden middagsluren - hvad skal den erstattes med når han ikke tager sutteflaske? Denne amning tænker jeg også hjælper ham til at sove en god lang eftermiddagslur...

Min dreng spiser godt om aftenen inden han puttes og sover til 23-24 tiden og her kan det tage op til 1 time at amme. Min dreng sutter ofte kun et par minutter inden han falder i søvn igen også gør jeg alt for at holde ham igang og det er ikke altid det lykkedes og jeg ved af gode grunde ikke hvor meget han får. Han har en del opvågninger i øjeblikket og man kan som regel mærke om det handler om mælk.

Han er dog begyndt at ville ammes igen midt nat hvilket jeg gerne vil have ham vænnet af med igen også i forhold til at jeg starter arbejde om en måneds tid. Men hvordan gør jeg det? Og kan det skyldes han ikke får nok ...


Annonce

... ved midnat? Jeg har prøvet at tilbyde ham vand midt nat og få ham til at sove videre men ender til sidst med at måtte give ham brystet før han falder til ro...

Og så vågner han ved 5 tiden og der tager jeg ham over i vores seng og ammer men her ligger han og sutter on and off mere eller mindre til han vågner ved 7- tiden. Dette forstyrrer både min og hans søvn og natten igennem får vi ikke mere end 2-3 timers sammenhængende søvn.

Min udfordring går på at jeg jo gerne vil have noget mere sammenhængende søvn når jeg skal starte på arbejde (også gerne nu) så jeg kan fungere - så hvordan griber jeg det hele an?

En anden lille ting er at min dreng er ret træt sen eftermiddag selvom han ofte har sovet et par timer. Han søger brystet ved 17-18 tiden og sover engang imellem 20-30 min. Jeg synes det er et uhensigtsmæssigt tidspunkt at amme og sove på da det er tæt på aftensmaden men samtidig føler jeg at jeg må følge ham hvis det er det han har brug for. Kan dette skyldes den store udvikling han gennemgår og er det blot en fase eller skal vi prøve at ændre noget? Vores dagsplan ser nogenlunde sådan ud som tidligere skitseret og han får skemad 4-5 gange dagligt.

Håber du kan hjælpe os lidt på vej.

Hilsen en udfordret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad til min næsten 8 mdr gamle datter

Kære Helen Tak for dit svar på mit sidste brev. Vi har fortsat amningen og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hjælp til mad

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse, som min mand og jeg tit har...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Spørgsmål til madplan - 7 mdr.

Kære Helen. Tak for dit svar på mit brev for ca. en uge siden, der hed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce