Annonce

Annonce

Brev:

Balancen ml amning og grød


9. marts 2018

Alder:
6 mdr.

Balancen ml amning og grød

Kære Helen

Tak for svaret mht døgnrytme for min nu 6 mdr gamle søn. Den har jeg fulgt, men jeg har lige nogle tillægsspørgsmål

Det er gået ok med at følge planen, men han vågner stadig med 2-3 timers mellemrum og vil ammes natten igennem. Dog holder jeg det som regel til 3 amninger, ved at forsøge at strække tiden mellem amningerne ved at nusse, trøste osv. Amningerne er ca ved 23-00, 2-3 og ml 4-6. Vi står op ca 07:30, men han er sjældent sulten først på morgenen. Om dagen er amningerne korte, og ofte er han meget træt når jeg ammer ham (som jeg gør inden lur) så jeg må afbryde amningen og putte ham ud. Andre gange fortsætter jeg amningen og han falder i dyb søvn.

Der kan nemt gå 4 timer mellem amningerne om dagen. Jeg tror, han får størstedelen af sin mælk om natten. Han spiser ikke meget mad, virker først sulten efter ...


Annonce

... middag. Han spiser fint, men det er bare ikke meget mad jeg kan lokke i ham, men til nogle måltider 0,5 dl, typisk til aftensmad. Og ellers 5-10 små skefulde ved de andre måltider. Han får 3 skemåltider og er begyndt lidt på mellemmåltid når han vågner fra middagslur.

Har du et forslag til hvad jeg kan gøre anderledes? Fx så han sover bedre om natten og spiser mere mad og ammes længere om dagen?

(Jeg har også lagt mærke til at han ofte (ikke altid) er meget urolig ved brystet, slår, kradser og sparker m benene, som om han har problemer med at få mælken ud af brystet. Hans ammeteknik ser ok ud, hans overlæbe er tit bøjet ind, så jeg lige skal hjælpe læben til at krænge ud over brystet. Jeg kan høre han sluger meget luft. Han tager på som han skal og er glad og tilfreds. Ved ikke om det har en indflydelse på det hele.)

Venlig hilsen
Anne

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Spørgsmål til madplan - 7 mdr.

Kære Helen. Tak for dit svar på mit brev for ca. en uge siden, der hed...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Svær at putte - knap 6 mdr.

Hej Helen! Tak for en nyttig brevkasse, som jeg tit har læst i mine mest...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lillebror på 5,5 mdr.

Kære Helen. Tak for din hjælp tidligere til vores store dreng. Vi har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annoncer

Annonce