Brev:
Ulykkelig dreng under amning
Hej Helen
Tak for dine gode svar om min søns søvn - nu har jeg dog et nyt problem, som jeg håber, du har en idé til, hvordan jeg løser.
De sidste 4- 5 dage har min søn været dybt ulykkelig under amning. Nogle gange går det fint med at amme ham i 5-10 minutter, hvorefter han pludselig og uden forvarsel begynder at klynke med brystet i munden, hvorefter han går over i at skrige helt hjerteskærende. Andre gange begynder han allerede at skrige så snart jeg lægger ham til. Andre gange igen (dog sjældent - måske hver 5. gang) forløber amningen uden problemer, og han virker mæt, glad og tilfreds.
Jeg har både prøvet at hjælpe ham med at få ordenligt fat, og jeg har prøvet at fjerne ham helt, bøvse ham, skifte ham, lege lidt med ham og lægge ham til igen. Nogle gange hjælper det at skifte amme stilling, men ofte kun i et par minutter, så er resultatet det samme.
Problemet er opstået meget pludseligt, og jeg har aldrig tidligere haft problemer med at amme ham - tværtimod har han fra starten taget fint på. Dog har han lidt problemer med at danne vakuum og klikker meget af og på, men jeg plejer at kunne hjælpe ham ved at klemme brystvorten sammen.
Jeg har ...
... haft ham til en ØNH-læge, der ikke mener, tungebåndet er for kort, som jeg ellers lidt havde håbet var årsagen. Jeg har ikke for lidt mælk, snarere lige i overkanten - kan det være årsagen? Det har jeg dog hele tiden haft, men problemet er som sagt opstået meget pludseligt. Mit indtryk er heller ikke, at det skyldes, han blot ikke er sulten, da han ofte forsøger at spise lidt videre, men det lyder nærmest som om, det er anstrengende/hårdt for ham at spise.
Jeg har forsøgt at give ham flaske med udmalket modermælk - det vil han som regel gerne have, med undtagelse af en enkelt gang, hvor han også blev ked af flasken. Så jeg tror altså ikke problemet er mælkens smag eller hormonelle forandringer. Jeg tror heller ikke, det er ammestrejke, da han jo gerne spiser, og først efter lidt tid bliver ulykkelig. Han er vist i et tigerspring - kan det være årsagen?
Han græder tit videre ret længe, selvom jeg fjerner ham fra brystet og forsøger at distrahere ham med pludren, skiftning, sut og kærtegn. Det er ret hårdt, for jeg frygter efterhånden amningen, når han melder sig. Problemet opstår oftere om dagen end om natten tror jeg - men det kan være tilfældigt.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
26. august 2024 | Kost og ernæring | 1 mdr.
Hjælp til at skifte rytme i flaske
Hej igen, Tak for dit meget fine svar på mit sidste brev :-) Det går...
Viden om børn:
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.