Brev:
Bider sin bror, sproglig udvikling mv.
Hej Helen
Mine tvillingedrenge er snart 1 1/2 år. De har fra de blev født været utrolig forskellige.... Hvilket kun gør det at være tvillingemor endnu mere dejligt! Faktisk synes jeg at mine andre børn ligner hinanden mere - end tvillingerne ligner hinanden.
Den ene er "stor" og den anden er "lille". Den ene har kunnet gå længe og den anden er først lige så forsigtigt startet!
De går ikke i vuggestue/dagpleje - da vi har fravalgt dette. Mine andre børn har alle gået i institution, men jeg synes på en måde at mine to tvillingedrenge er mere "skrøbelige" end de andre børn har været. De blev født i uge 38 og har ikke haft andre sygdomme end de gængse forkølelser, tandfrembrudsproblemer osv.
Vi er dog flyttet til en ny kommune og da jeg ikke kender nogle dagplejere/vuggestuer har jeg ikke lyst til at aflevere mine to små drenge. Min pige på 3 er dog i børnehave og de store selvfølgelig i skole osv
Drengene skal i børnehave når tiden kommer.
Jeg et par spørgsmål omkring mine dejlige drenge.
Den "lille" (og nej vi kalder dem ikke den store og den lille - men ved deres respektive navne) har et stykke tid.....bidt den store. Det er i situationer hvor de gerne vil lege med det samme stykke legetøj - eller hvor den store holder fast på noget den lille ...
... gerne vil have.
Hvordan får jeg ham til at lade være? Hvad kan jeg sige til en dreng på 1 1/2 år så han "forstår" at han ikke må bide???
Jeg synes ikke at det jeg gør hjælper!!
Et andet spørgsmål er : Jeg synes ikke at de siger så mange ord? Jeg taler selvfølgelig med dem. Vi læser pegebøger og synger! Hvad andet kan jeg gøre.
Er tvillingerne generelt "langsommere"? Jeg kan godt se pointen i at man ikke har så meget tid til den enkelte - som hvis der kun var et barn - omvendt så har de søskende der leger og taler enormt meget med dem hver især. Spørgsmålet er velsagtens - hvordan kan jeg stimulere deres sprog endnu mere? Og hvad er "normalt"!
Et andet spørgsmål: Mine tvillinger sidder selvfølgelig med ved bordet til måltiderne. Dog har de et rimeligt selektivt smagsløg - der aldrig kunne finde på at bryde sig det mindste om fx rugbrød. Det bliver smidt på gulvet!! ALTID. Pålæg kan de lide - næsten alt lige fra leverpostej til fisk. De er glade for frugt og grønt ( De kan selvfølgelig lide forskellige ting - den ene elsker bananer og den anden nektariner ;-) )
De spiser pasta og grød med velbehag
Hvad er det mon lige der gør at rugbrød ikke falder i deres smag?
Glæder mig til få lidt nye input - iøvrigt tak for en supergod brevkasse
Mange hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
Viden om børn:
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.