Annonce

Annonce

Børn i køkkenet


30. september 2007

Forfatter:
Helle Brønnum Carlsen
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2007
Sidetal:
169
Pris:
199
ISBN:
9788711269367
Helens vurdering:
Børn i køkkenet

Jeg har valgt at give bogen "Børn i køkkenet" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Det er sjovt at lave mad og de fleste børn kan rigtig godt lide at være med i køkkenet eller måske selv få lov til at kokkerere og servere for mor og far.

I bogen Børn i køkkenet finder man 70 forskellige opskrifter, der henvender sig til børn, men hvor voksne måske skal være med og give en hjælpende hånd en gang imellem.

Ikke fordi opskrifterne er specielt svære, men fordi meget er anderledes og udfordrende. Hvad siger du f.eks. til at skulle servere vildænder, stegte duer eller fasan. Det kunne også være mormors frikadeller eller en god gang grøntsagssuppe med brug af f.eks. kartofler, linser eller græskar. Græske, arabiske, indiske og thailandsk inspiration er der naturligvis også og pandekager behøver ikke blive serveret med is, men kan f.eks. laves med rødbede.

Der er masser af inspiration til forskellige sunde og anderledes salater og er I til bagværk, så finder I også opskrifter på både kartoffelbrød, hvedebrød, grovboller og så naturligvis grovboller med forskellige grøntsager. F.eks. grovboller med rødbede, gulerod eller spinat.

Børn i køkkenet indeholder naturligvis også opskrifter på kager og desserter og her er alt fra hjemmebagte napoleonshatte og chokoladekager til lagkage, pier og en smoothie. Du får også mulighedfor at lave dit eget syltetøj eller din egen chutney.

Der er kort og godt rigtig mange gode og spændende opskrifter inden for både forretter, hovedretter, salater, brød, kager, desserter og snacks. Og du finder både de gamle danske retter og de mere eksotiske retter fra fjerne egne.

Børn i køkkenet henvender sig til børn fra 9-11 år og bogen er skrevet af Helle Brønnum Carlsen, som har stor succes med sine madlavningskurser netop for børn. Bogen er blevet til i samarbejde med lærerstuderende på Zahles Seminarium, hvor Helle Brønnum Carlsen underviser i linjefaget hjemkundskab.

Der er igen tvivl om at netop bogen Børn i køkkendet ville være en god og inspirerende bog at bruge i folkeskolen, netop i faget hjemkundskab. At kunne tale om maden, råvarerne, hvor de kommer fra, hvordan de kan sammensættes på forskellig vis, om sundhed og ernæring, og måske lærer børnene at plukke en fasan. Det ville være både sjovt, udfordrende og lærerigt og bogen er helt oplagt til dette.

Bogen er dog også oplagt hjemme og kan give mange gode og sjove timer i køkkenet med et forhåbentligt godt, smagfuldt og spændende resultat efterfølgende.

Billerne i bogen er flotte og inspirerende, maden tager sig indbydende ud, alt virker lækkert og til at gå til. Det eneste jeg faktisk savner i bogen er en beregning af næringsindholdet i de forskellige retter, - hvor meget fedt, hvor mange kulhydrater osv.

Børn i køkkenet er alt i alt en rigtig god opskriftsbog, som jeg vælger at give 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce