Annonce

Annonce

FVST: Lad ris stå i blød


20. februar 2024


Fødevarestyrelsen er kommet med nye anbefalinger om​kring tilberedning af ris.



Ris kan have et højt naturligt indhold af uorganisk arsen, der kan være kræftfremkaldende. Brune, røde og sorte ris og produkter baseret på fuldkornsris indeholder næsten dobbelt så meget uorganisk arsen som hvide ris. 



Du kan minimere arsen-indholdet ved at følge disse retningslinjer:



- Skyl risene godt.



- Lad risene stå i blød et par timer i køleskabet eller overhæld risene med kogende vand og lad dem stå i blød i 15-30 minutter i stedet. 



- Kog risene i for meget vand, ligesom når du koger pasta. Lige inden risene er kogt færdige, hælder du vandet fra, og lader gryden stå med låg på i nogle minutter. 



Ris og børn



Du bør være særligt påpasselig med ris til børn, ...


Annonce

... på grund af deres relativt store indtag i forhold til  kropsvægt. Børn spiser og drikker mere end voksne i forhold til deres kropsvægt:



- Giv derfor ikke dit barn risdrik.



- Giv ikke risbaseret grød som f.eks. rismelsgrød eller risengrød til din baby eller dit barn hver dag. Det gælder både hjemmelavet og industrielt fremstillet grød. Vær opmærksom på, at andre former for grød som f.eks. fuldkornsgrød kan indeholde ris.



- Giv ikke dit barn riskiks. Disse indeholder en del uorganisk arsen og er ikke en basisfødevare og heller ikke et sundt og nærende mellemmåltid. Tilbyd f.eks. lidt frisk frugt som mellemmåltid til dit barn i stedet. 



Du kan læse Fødevarestyrelsens anbefaling omkring ris her :)



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce