Annonce

Annonce

Få 20% på min nye bog: Helens bog om Fingermad & Bælgfrugter


7. februar 2024


"Helens bog om fingermad & bælgfrugter"​; - dette er titlen på min nye bog, der udkommer i dag. Bogen er en del af min bogserie, udgivet på Gads Forlag, og denne bog bliver nummer 10 i serien. 



Bogen er indelt i to dele, hvor del 1 er en teoretisk del, og del 2 indeholder ca. 50 opskrifter.



Del 1: Hvorfor er fingermad vigtigt? Det er det blandt andet, fordi det at få lov til at spise selv spiller en afgørende rolle i det lille barns ernæringsmæssige udvikling. Fingermad giver for det første det lille barn masser af sensorisk stimuli, det styrker barnets finmotoriske udvikling, og så er det med til at fremme barnets følelse af selvstændighed og medbestemmelse. 



Derudover så vil mad, der gradvist får mere og mere bid, træne barnet til at kunne spise mere og mere af familiens mad, hvilket er vigtigt, da måltiderne meget gerne må være en fælles oplevelse. Fingermad vil være med til at styrke barnets muskeludvikling og mundmotoriske kontrol - og dette er blandt andet forbundet med barnets sprogudvikling. Når det lille barn tygger maden, så bruger det de muskler, der blandt andet er afgørende for korrekt udtale. 



Forskning viser, at jo flere gange vi tilbyder vores børn en bestemt smag eller fødevare, jo mere øger vi chancen for, at vores barn begynder at kunne lide det. Hvis vi introducerer f.eks. bælgfrugter til vores børn i en tidlig alder, så vil det være med til at udvikle det lille barns smagspræferencer for netop bælgfrugter, så de bliver en naturilg del af barnets mad også senere hen. 



Hvorfor skal vi spise bælgfrugter? Det skal vi blandt andet, fordi de har en del sundhedsmæssige fordele, og så er det klimavenlig kost. I følge de nye kostanbefalinger, så skal vi "Spise mindre kød - og vælge bælgfrugter og fisk". Anbefalingen er, at vi voksne kommer op på at spise ca. 100 gram tilberedte bælgfrugter dagligt - gennemsnitligt spiser vi kun ca. 5 gram nu. Det er altså en stor ændring, som de fleste af os skal i gang med, og det kan virke svært og ...


Annonce

... uoverskueligt. 



Jeg gennemgår de forskellige slags bælgfrugter, hvad de indeholder, og hvordan de tilberedes, så de forhåbentlig virker lettere at gå til. Jeg giver dig også mit forslag til, hvordan du kan introducere bælgfrugter for dit barn, så det bliver en naturlig del af jeres måltider i løbet af dagen - som et supplement til den øvrige mad, eller som en snack, når I er på tur. 



Jeg gennemgår naturligt også, hvordan du serverer fingermad og bælgfrugter på en sikker måde, så dit barn ikke får maden galt i halsen, ligesom jeg giver dig anvisninger til, hvilke bælgfrugter du gradvist kan introducere, så du f.eks. ungår mavekneb og lignende hos dit barn. 



Del 2: Alle opskrifter følger Fødevarestyrelsens retningslinjer, og de er sammensat, så de kan spises af børn i alderen 0-2 år. I denne alder, har børn brug for ekstra energi og næringsstoffer, og der gælder særlige retningslinjer for børn under 12 måneder. 



Alle opskrifter er inddelt i følgende aldersgrupper: 6-8 måneder, 8-10 måneder, 10-12 måneder og over 12 måneder. Denne inddeling er lavet for at tage hensyn til barnets tyggemodenhed, og hvornår jeg mener, at barnets mave-tarmsystem bedst vil kunne nedbryde de forskellige former for bælgfrugter. 



I bogen finder du blandt andet opskrifter på: Linsedeller, pandekager, grøntsagsmuffins, fritter, smørbart pålæg, postejer, brød, granolabarer og meget mere - alt sammen lavet med linser, bønner og kikærter. 



Du kan læse mere og også kigge i bogen her



Hvis du køber min bog via Gads Forlag, så kan du med rabatkoden HELEN få 20% rabat. Følg dette link for at købe bogen med rabat Indsæt HELEN i rabatkodefeltet, når du går til betaling:)



God appetit og rigtig god læselyst!



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce