Annonce

Annonce

TÆNK test af babynests - 11 ud af 13 dumper


22. august 2023


Babynests kan være farlige for børn. De er fo​rmet som små, omfavnende reder, og de er populære blandt nybagte forældre. Der er dog alvorlige sikkerhedsmæssige problemer ved mange af dem.



Sådan skriver Forbrugerrådet TÆNK, der i dag udgiver en test af 13 babynests, som dækker et bredt udsnit af markedet:



9 ud af 13 babynests har en relativt dyb revne mellem siderne og bunden, hvor der er risiko for, at barnets hoved kan sidde fast, så det har svært ved at trække vejret og i værste fald kan blive kvalt. 



Et andet udbredt problem er lange snore. 6 ud af 13 babynests har snore, der er længere end 22 cm. Det betyder, at de ikke kan leve op til de krav, der er for mange andre børne- og babyprodukter som f.eks. lifte, tøj og barnevogne. På flere af babynestene er der desuden knuder og pynt i snorenes ender, hvilket øger sandsynligheden for, at de kan danne løkker og vikle sig om barnets hals. 



7 af babynestene har en åbning i enden. Dette er uhensigtsmæssigt, da det lille barn kan skubbe sig ud af åbningen og i værste fald komme til at sidde i klemme. Derfor er lukkede babynests at ...


Annonce

... foretrække.



Yderligere undersøgelser



TÆNK fortæller endvidere, at BabyDan for 5 år siden fjernede en babynest fra det danske marked efter henvendelser fra tre mødre, hvis børn var ved at blive kvalt i revnen langs siderne. Lignende tilfælde i Canada har gjort, at landets sundhedsmyndigheder siden 2017 har advaret om kvælningsfare ved brug af babynests. 



I 2020 laboratorietestede myndigheder fra en række medlemslande i EU 28 babynests som en del af en større undersøgelse af forskellige produkter, som babyer kan sove i. Fra Danmark deltog Sikkerhedsstyrelsen. Resultatet var, at 27 ud af de 28 babynests ikke levede op til de standarder, der findes for sammenlignelige produkter. 



Læs mere her "Babynests kan være farlige for dit barn" .



taenk.dk finder du derudover:



- Forbrugerrådet TÆNKs gode råd ved køb af babynest



- TÆNKs anbefalinger om brug af babynest



- TÆNKs testresultater



- samt producenternes kommentarer.



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce