Annonce

Annonce

Probiotika i graviditeten


28. juni 2023


Folsyre, jern, D-vitamin og calcium er blandt de kosttilsk​ud, som Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide at tage for at støtte deres og fosterets sundhed. Det er vigtige og veldokumenterede tilskud. Men, mange gravide vælger også at tage probiotika under graviditeten.



En ny undersøgelse fra Aarhus Institute for Advanced Studies (AIAS) og institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet, i samarbejde med McMaster Universitetet i Canada, viser, at mange gravide vælger at tage probiotika, som f.eks. lactobacilli under deres graviditet, selvom flere studier antyder, at det har en meget lille eller ingen effekt i ukomplicerede, sunde graviditeter. 



Det betyder, at vordende forældre med ukomplicerede graviditeter kan overveje at lade probiotikaen stå på hylderne på apoteket. For gravide, der er i risiko for at udvikle graviditetssukkersyge, er situationen dog en anden.



Undersøgelsen viser, at visse probiotika kan være gavnlige for gravide med ...


Annonce

... graviditetssukkersyge, som er en betydelig risikofaktor for udviklingen af diabetes eller andre stofskiftesygdomme både hos fødene forældre og deres børn senere i livet. Og graviditetssukkersyge er stigende over hele verden - i Danmark er 4-6% af de gravide nu påvirket af denne sygdom.



Undersøgelsen, der har analyseret data fra 341 gravide i Canada, viser også, at den socioøkoniske status af de gravide i højere grad spiller ind end sundhedsmæssige bekymringer, når det kommer til brugen af probiotiske kosttilskud i graviditeten. Der er en sammenhæng mellem uddannelse, indkomst og probiotiske tilskud under graviditen i Canada - hvorvidt det samme er tilfældet i Danmark vides ikke endnu, men der er en formodning om, at sociale uligheder også kan spille en rolle i Danmark. 



Undersøgelsen er "Probiotics in pregnancy" er publiceret her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annonce