Annonce

Annonce

Sikkerhedsstyrelsen: Undgå metalsplinter i babyøjnene - tjek ophænget på sansegyngen


18. august 2021


Sikkerhedsstyrelsen har 12. august 2021 udsendt en kampane​, der skal sætte fokus på den risiko der er, når det lille barn ligger på f.eks. en sansegynge. Selve gyngen er ikke problemet, det er derimod ophænget. 



Når det lille barn ligger på ryggen i f.eks. en sansegynge, slyngevugge eller fuglerede og kikker op mod metalophænget i loftet, så er der risiko for, at der falder varme metalsplinter ned i barnes øjne, hvilket kan ødelægge barnets hornhinde. 



Øjenlæger blev opmærksomme på problemet allerede i 2012 og har siden da fulgt udviklingen og systematisk registreret de tilfælde, der er. Indtil videre er flere end 40 børn blevet opereret, og hvert år kommer nye tilfælde til. Det er alvorligt, det gør ondt på børnene, og det er en potentielt synstruende tilstand. 



Når metal gnider mod metal, så bliver det varmt og kan, afhængig af belægning, afgive metalsplinter. Babyer er ekstra udsatte, fordi de ligger på ryggen, og ofte er ophænget centreret lige over barnets ...


Annonce

... øjne.



Sikkerhedssstyrelsens 5 gode råd



- Tjek om den butik eller webshop, du køber gyngen af, også sælger egnede ophæng



- Brug kun ophæng til gyngen, som er egnet til formålet, og som ikke skaller af, når der opstår friktion mellem gynge og ophæng. Sørg om vejledning der, hvor du køber ophæng/gynge. Allerhelst skriftlig instruktion om at bruge egnet ophæng - og hvordan.



- Vælg kroge med en ekstra gummibelægning, så betalfladerne ikke rammer hinanden, når gyngen bliver brugt.



- Tjek jævnlig ophænget og metaldelene. Får du gråt støv på fingeren, når du fører ved det, kan der være risiko for metalsplinter.



- Har du en gammel gynge, eller har du selv købet et ophæng, så skift ophænget og/eller vær sikker på, at der er en form for underskål eller indpakning, f.eks. af stof, der fanger metalsplinterne. Er du i tvivl, så kontakt forhandleren.



Læs nyheden på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside her.



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce