Annonce

Annonce

4 ud af 10 børn oplever at forældrene ikke taler sammen


29. august 2018


Børn, hvis forældre er skilt, oplever at mor o​g far har svært ved at tale sammen. Det viser en analyse lavet af Børns Vilkår i samarbejde med DR Ultra og Egmont Fonden.



Undersøgelsen er lavet blandt 460 børn i skilsmisse og næsten 4 ud af 10 børn fortælle, at forældrene ikke taler sammen, eller kun taler om praktiske ting. Samtidig oplever 6% af børnene, at forældrene tit skændes med hinanden, og 13% af børnene svarer, at forældrene bagtaler hinanden. Kun 1/3 af børnene svarer, at deres forældre er gode til at tale sammen. 



Tallene er bekymrende. Det er vigtigt at forældre kan finde ud af at tale sammen, ellers kan det have store konsenvenser for børns trivsel og indlæring. Børn har brug for at hverdagen hænger sammen for dem og det gør den ofte ikke, hvis forældrene ikke kan finde ud af at enes.



Børnene siger blandt andet:



”Det sjældent de snakker sammen og hvis de gør så råber de bare af hinanden”



”Mine forældre er super gode til at være skilt (selvom det lyder bizart). De taler sammen, lytter til hinanden, kan være i samme lokale og vigtigst af alt: mine og min lillesøsters behov er i ...


Annonce

... fokus. De er ikke perfekte og det har været svært, men jeg kan stadig genkende mine forældre som de mennesker de var da de var sammen, og det er betryggende.”



”De er nødt til at snakke sammen igennem en advokat ellers kan de ikke”



”Mine forældre er dårlige til at snakke. De siger dårlige ting om hinanden, og er i bilen når vi skal bytte (altså nogle gange gider de sker ikke sige hej når de henter/aflevere mig og min søster)!”



”Det er meget forvirrende. De siger selvfølgelig begge to noget forskelligt, men for at være ærlig, så holder jeg med min far. Han har prøvet at få os i flere dage, men så vil min mor absolut til statsforvandlingen. Jeg vil sige, at de skændes meget gennem mig på en måde. Selvom jeg har en tvillingesøster, så synes jeg altid det er mig, som skal sige det ene til den anden og ringe til den for at sige det osv.”



Gennem uge 35 sender DR Ultra i samarbejde med Børns Vilkår og Egmont Fonden en række programmer, der skal åbne op for og give gode råd og viden til børn, hvis forældre er skilt.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce