Annonce

Annonce

Nyfødte skal screenes tidligere


6. januar 2009

Fra og med den 2. februar 2009 skal spædbørn have lavet deres​ hælprik-blodprøve 48-72 timer efter fødslen og ikke først 5-7 døgn efter fødslen som det er i dag.
 
Ændringen sker for at opdage de sjældne skjulte sygdomme, hvor et tilsyneladende raskt barn får livstruende stofskiftekrise kort tid efter fødslen. Jo før sygdommen opdages, jo før kan behandling iværksættes og dermed er der bedre udsigt til at barnet bliver raskt igen.
 
Derudover har erfaringerne ...


Annonce

... med den såkaldte udvidede screening, hvor der undersøges for et større antal sjældne sygdomme, været så gode, at det fra 2. februar 2009 bliver en del af det faste tilbud. En faglig rapport fra Sundhedsstyrelsen, som sidste år var udsendt i høring viser, at screeningen kun har meget få falske positive resultater, dvs. hvor nærmere undersøgelse viser at barnet alligevel ikke fejlede noget.

 
Du kan læse mere om ovenstående på sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk


Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annoncer

Annonce