Annonce

Annonce

Verdens Bogdag - dyk ned i faglitteratur om børn og forældre


23. april 2024


I dag den 23. april hyldes Verdens Bogdag. I dag opfordres​ folk over hele verden til at deltage i forskellige læseudfordringer, litterære arrangementer og aktiviteter for at fejre bøger og alt det gode, som læsning kan give os.  



Der er ingen tvivl om, at bøger kan bringe både fantasi og viden med sig. At læse højt for vores børn stimulerer både barnets sprog, styrker barnets fantasi og skaber et stærkere bånd mellem forældre og barn. Skønlitterære bøger kan transportere os til fantastiske verdener, men faglitterære bøger kan også bruges - og som faglitterær forfatter handler min artikel i dag om, hvorfor det er en god idé at læse faglitterære bøger om børn og forældre.



1. Forståelse af dit barns udvikling. Børn gennemgår en helt utrolig udvikling, og det kan være rigtigt svært at følge med. Når du læser faglitteratur omkring børns udvikling, så får du en insigt i, hvad der sker i vores børns sind og kroppe i forskellige aldre, hvilket vil kunne hjælpe dig med at forstå dit barn bedre. 



2. Søvn og rutiner. Søvn er afgørende for både børn og forældres trivsel, men for rigtig mange forældre er det en udfordring at etablere sunde søvnvaner. Faktisk er søvn det emne, som allerflest forældre skriver til mig om, og når jeg holder foredrag om søvn, så bliver dette ofte udsolgt i løbet af kort tid. At læse bøger om søvn hos børn, vil kunne give dig en vejledning i, hvordan du bedst støtter dit barns søvnbehov og skaber stabile rutiner, der vil give god søvn til hele familien. 



3. Børneopdragelse og kommunikation. At være en god forælder handler ikke kun om at opfylde barnets behov, men også om at skabe et kærligt og støttende miljø, hvor vores børn kan vokse og trives. Vores børn skal mødes med anerkendelse og ligeværd, de skal mødes i dialog, hvor vi kommunikerer med respekt og løser konflikter på en måde, som opbygger stærke bånd mellem os og vores børn. I sidste ende ønsker alle forældre, at vores børn skal komme til os, når de oplever modgang, eller de har gjort noget ...


Annonce

... forkert. 



4. Skabe sundhed kostvaner. Kost spiller en afgørende rolle i vores børns sundhed og trivsel, men det kan være en stor udfordring at navigere i forskellige retningslinjer og anbefalinger, ligesom det kan være rigtigt svært at vide, hvad man skal stille op, hvis ens barn lukker munden, drejer hovedet væk eller erklærer "det kan jeg ikke lide!". Faglitteratur om kost til børn kan give dig en opdateret viden om næringsbehov, sunde madvalg, og hvordan du bedst støtter dit barns spisevaner.



5. Støtte til forældre. Der er ingen tvivl om, at det at blive forældre kan være overvældende. Det er derfor helt okay at søge råd, støtte og vejledning undervejs. Faglitteratur om forældreskab giver dig ikke kun praktiske råd, men kan ofte også give dig en følelse af samhørighed og forståelse - du er ikke den eneste forældre, som synes, at det her er svært. Andre forældre har også disse oplevelser, hvilket f.eks. ofte vil være en del af grunden til, at jeg har skrevet en bog om emnet:)



Jeg har efterhånden lavet en række fagbøger til forældre. På Gads Forlag har jeg udgivet 10 fagbøger:



"Helens bog om fingermad og bælgfrugter"



"Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt"



"Helens bog om amning og flaske"



"Helens bog om børn og opdragelse - tydelige voksne giver trygge børn"



"Helens bog om børn og sygdom"



"Helens bog om gråd og trøst"



"Helens babydagbog - de første 365 dage"



"Helens bog om dit barns udvikling - fra tilfreds baby til glad tumling"



"Helens bog om børn og søvn - sådan får du dit barn til at sove"



"Helens bog om børn og mad - sådan får du dit barn til at spise"



Klik her for at læse mere om mine bøger



Få 20% rabat ved at indtaste koden HELEN og køb mine bøger via gad.dk her



Rigtig god læselyst til alle - og rigtig god Verdens Bogdag!



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce