Annonce

Annonce

Vigtigt at læse godnathistorie


18. oktober 2023


Når dagen er ved at nå sin afslutning, og natt​en falder på, er der et særligt ritual, som er meget vigtigt for dit barns udvikling - godnathistorie. Det kan virke som en helt simpel handling, men det er langt mere end det. Flere forskningsundersøgelser viser, at denne stund ikke kun er et kærlighedsfyldt ritual, men at det også har betydning for dit barns fysiske, følelsesmæssige og kognitive udvikling.



Derfor vil jeg i denne artikel beskrive nogle af de vigtige grunde til, at det at læse godnathistorie bør blive en uundværlig del af jeres daglige putterutine.



Fremmer sproglig udvikling



Når dit barn får læst højt og dermed lytter til historier, fra det er ganske lille, så er det en af de mest effektive måder, hvorpå barnet udvikler et rigt og nuanceret sprog. Børn, der bliver læst højt for, får en bred vifte af ord og sætninger og mere avancerede sprogfærdigheder. Dette er af afgørende betydning for deres evne til at kunne kommunikere med andre. 



Fremmer fantasi og kreativ tænkning



Gennem historiernes fantasifulde verdener trænes dit barn evne til at tænke kreativt og forestille sig nye muligheder. Barnet lærer at visualisere begivenheder og forskellige karakterer, og udvikler på den måed kreative kompetencer, som vil have gavnlig indflydelse på ...


Annonce

... deres kreative udfordelse senere i livet. 



Styker båndet mellem forældre og barn



Den tid, du bruger ved sengekanten, er mere end blot et øjeblik for at læse en historie. Det er en tid med nærvær, som skaber et tæt bånd til dit barn, som viser, at dit barn er elsket og værdifuldt, og at du netop nyder at bruge denne tid på barnet. Denne form for kvalitetstid har en meget positiv indvirkning på dit barns selvværd og tryghedsfølelse.



Stimulerer følelsesmæssig intelligens



Godnathistorier tager ofte fat i følelser og moralske temaer, hvilket giver mulighed for, at I kan have meningsfulde samtaler om empati, rigtigt og forkert, og hvordan man forstår og håndterer andres og egne følelser. Dette er afgørende for udviklingen af dit barns følelsesmæssige intelligens og sociale kompetencer. 



Forbedrer søvnkvaliteten



Når du hver aften sætter dig ved sengekanten og læser en godnathistorie, så skaber du en beroligende rutine, der sender signaler til barnets hjerne om, at det er tid til at slappe af og forberede sig på søvnen. Dette kan bidrage til at forbedre dit barns søvnkvalitet, hvilket har en afgørende indvirkning på dit barns sundhed og trivsel. 



Rigtig god læselyst!



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce