Annonce

Annonce

Styrk dit barns udvikling med musik og sang


5. juli 2023


Musik og sang har altid spillet en central rolle i mennesk​ers liv og kultur. Men ud over at være underholdende og sjovt, så kan musik også have en stor indvirkning på børns udvikling.  



Igennem årtier har forskning dokumenteret de mange fordele, som musik og sang har på børns udvikling, og nogle af disse fordele handler denne artikel om.



Kognitiv udvikling



Studier har vist, at musik har en positiv indvirkning på børns kognitive udvikling. Når børn engageres i musikalske aktiviteter, stimuleres deres hjerner til at arbejde på forskellige måder. Musik øger evnen til at opfatte og differentiere forskellige lyde, hvilket kan bidrage til at styrke børns auditive opmærksomhed og lyttefærdigheder.



Desuden har forskning vist, at børn, der er involveret i musikundervisning, har lettere ved at håndtere komplekse opgaver, de har forbedret hukommelse og øgede matematiske færdigheder.



Følelsesmæssig forbindelse og udtryk



Musik og sang kan være et kraftfuldt værktøj til følelsesmæssig forbindelse og udtryk hos børn. Gennem musik kan børn udforske og udtrykke forskellige følelser og stemninger. Musik kan være beroligende og trøstende, eller det kan være energisk og opmuntrende. Børn kan bruge musik til at udtrykke deres følelser, selv når de har svært ved at sætte ord på følelserne. 



Derudover kan fællessang og musikalske aktiviteter i gruppesammenhænge styrke børns sociale kompetencer, deres empati og evne til at samarbejde.



Sprogudvikling og ...


Annonce

... kommunikation



Musik og sang spiller også en afgørende rolle i børns sprogudvikling og kommunikationsevner. Gennem musikalsk eksponering og sang kan børn udvikle lyttefærdigheder og fonemisk bevidsthed, hvilket er fundamentale færdigheder for sprogforståelse og læsning.



Sangtekster hjælper børn med at udvide deres ordforråd. Derudover fremmer musikalske aktiviteter, der involverer samspil og respons, børns kommunikationsevner, da de lærer at lytte, tage tur og udtrykke sig på forskellige måder. 



Motorisk udvikling og koordination



Når børn deltager i musikalske aktiviteter, stimuleres deres motoriske udvikling og koordinationsevner. Gennem dans, rytmeinstrumenter og fingerfærdighedsøvelser udvikler børn deres fin- og grovmotoriske færdigheder.



Musikalsk udfoldelse kan også hjælpe med at forbedre børns hånd-øge-koordination og deres kropsbevidsthed. Denne forbedrede motoriske kontrol kan have en positiv indvirkning på børns generelle fysiske udvikling og deres evne til at udforske og interagere med verden omkring dem.



Så derfor... 



Der er altså masser af grund til, at du skal synge, danse, spille musik, lave sanglege osv. med dit barn - jo mere jo bedre! Musik og sang kan bidrage til en omfattende udvikling hos dit barn, og det er vigtigt at hjælpe børn med at have en masse forskellige musikalske oplevelser og aktiviteter i deres hverdag. Det giver rigtigt gode betingelser for udvikling, og musik og sang vil ofte være en kilde til glæde, kreativitet og læring for børn i alle aldre.



Rigtig god fornøjelse :)



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce