Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Hvad skal man lave på barsel?

Dato: 2. marts 2020

Hvad med at starte en god rutine med mindful hjemmetræning med dit barn? Hos Legetanterne fra Legeakademiet kalder vi det trivsel for mor og barn eller far og barn.

Vi vil gerne inspirere dig til en barselsorlov fyldt med trivsel og omsorg for både dig, baby og eventuelle søskende. Rækkefølgen er ikke tilfældig, for når du trives både fysisk og mentalt, så vil dine børn også få glæde af det.

Mindful hjemmetræning efter fødsel
Fysisk aktivitet behøver ikke betyde timer i et træningscenter eller med baby i en babyjogger. Det kan gøres hjemme i stuen, hvor I nemt kan fremme både nærhed og omsorg i familien.

Kan du sætte 20 minutter af til trivsel til dig og baby – eller hele familien – så tænk det som et åndehul, hvor du fokuserer og kommer til stede både mentalt og fysisk. En gave til dig og din familie.

Men hvad er mindful leg og træning?
Mindfulness for børn er stadig nyt, men mere og mere populært. Børn lærer gennem kroppen. Det bedste vi kan give vores børn er derfor en sund kropsbevidsthed. Det gøres gennem stimulering af deres sanser og motorik. Lige så vigtigt er det dog, at børnene lærer at skabe et rum for dem selv, hvor sindet og tankerne er med i kroppen. Som forældre kan vi være med til at give børnene tid, ro og rum til at komme i kontakt med dem selv – allerede fra de er helt små.

Barsel er derfor en skøn mulighed for at gøre det at bevæge sig sammen til en naturlig aktivitet i dagligdagen. Når træning skal foregå sammen med små børn, skal det have en legende karakter – og det kan legetanterne fra Legeakademiet hjælpe med.

Mindful leg eller sansestimulerende aktiviteter er f.eks. når I leger med sansebolde, gynger i sansegynge eller tumler på gulvet. Husk at trække vejret helt ned i maven og giv jer god tid. Når I kommer til stede i kroppen, øger det dit barns læringspotentiale, fordi sansemotorisk udvikling bedst sker, når dit barn er trygt. De 20 minutter om dagen er guld værd, og når rutinen først er etableret, kan I selv udvikle legen til at indeholde lige det, I har brug for til at styrke motorikken og samværet.

Lækkert legetøj, der stimulerer og aktiverer babys sanser
Hvis du er i tvivl om, hvordan I skal aktivere jeres lille barn, så er der hjælp at hente hos Legeakademiet. Vi har lavet en række nemme ”Legeguides” om babys sansemotorik, hvor vi giver dig ideer til, hvordan og med hvilken slags legetøj og lege, du bedst imødekommer din babys behov for at opleve noget med kroppen og sanserne. Find både sansemotorisk legetøj og vores legeguides på vores hjemmeside og på vores blog.

Kom i gang ved at klikke dig ind i Legeakademiets webshop og køb skønt, udviklende legetøj.

Læs mere her

Annonce