Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Ammeforberedelse INDEN fødslen

Dato: 26. februar 2020

Rollen som mor begynder allerede at fylde meget i tankerne den dag en kvinde ser de to streger, der indikerer at hun er gravid. Hun mærker uge for uge, at kroppen ændrer sig og maven langsomt begynder at vokse.
For de fleste gravide er det den kommende fødsel, der fylder mest i tankerne og det er ofte det der søges information om. Det er bestemt også en rigtig god ide, da det kan gøre en stor forskel for en god fødsel, men det er faktisk lige så vigtigt også at gøre det med ammeforberedelse INDEN fødslen.

Jeg ser desværre ofte, at amningen kommer til at fylde meget mere end den behøver at gøre for en del nybagte mødre.

Når barnet er født og hormonerne flyder frit er man ofte træt og kan hurtigt blive frustreret og ked af det, fordi man måske føler, at man ikke kan finde ud af noget så ”simpelt” som at amme sit eget barn. Mange helt nybagte mødre bliver så ulykkelige og føler sig fuldstændig utilstrækkelig som mor. Sådan behøver det slet ikke at være og du skal vide, at det bestemt ikke altid er så simpelt og du kan altså gøre noget for at forebygge dette.

Helt basis er følgende tegn på en god amning:

1. Du skal ikke have smerter, når du ammer. Hvis du er førstegangsmor og skal til at starte den første amning, vil du muligvis opleve lidt ubehag ved de første par amninger MEN det må kun være i starten af amningen.

2. Dit barn skal nemt kunne tømme dit bryst – i starten af amningen vil dit bryst være godt spændt og fyldt og i løbet af amningen vil denne spænding aftage og dit bryst skal gerne blive mere ”slapt” som tegn på det er blevet tømt.

3. Baby skal have 6-8 fyldte tissebleer dagligt.

Helt basis kan følgende være tegn på en amning, der skal korrigeres:

1. Vedvarende smerter gennem hele amningen – som ofte vil resultere i revner og sår på brystvorterne. Det kan være tegn på at barnet sutter skævt og/eller for yderligt på brystvorten.

2. Hvis barnet bliver ved med at koble sig fra brystet og du kan se, at brystvorten er formet i en spids – lidt som spidsen af en læbestift. Det sker når et barn har for lidt af brystvorten i munden – hele areola (det brune område på brystet) skal være inde i munden.

3. Hvis dit barn laver kliklyde/smasker under amningen er der noget, der skal korrigeres. Det er tegn på, at barnets vakuum på brystet afbrydes.

4. Et irritabelt og uroligt barn efter amningen er ofte tegn på, at barnet ikke er tilstrækkeligt mæt. Et mæt barn vil ofte blive ret rolig og søvnig efter en amning.

Hvis du ønsker at føle dig godt klædt på og få gode fif til at få en vellykket ammeopstart, eller hvis du allerede er i gang med at amme, men endnu ikke har fået succes med det, så kan du på Babymave.dk´s onlinekursus få videoguide om amning

I onlinekurset vil jeg gå i dybden med, hvordan du kan sikre dig en god start på amningen samt guide dig til gode og hensigtsmæssige ammestillinger, så du som kommende mor kan føle dig godt klædt på til at få en vellykket amning med dit kommende barn eller få korrigeret din nuværende amning og få mod på at give det en chance mere.

Babymave.dk kan du finde flere onlinekurser til gravide bl.a. det meget populære onlinekursus "Fødselsforberedelse - bliv klar til fødslen sammen".

Læs mere her

Annonce