Annonce

Annonce

10 tips til at skabe et bæredygtigt børneværelse

Dato: 9. april 2019

Det bæredygtige børneværelse

Arkitekt Sara Camre grundlagde Cam Cam Copenhagen i 2012 under barslen med sit første barn. Det primære incitament til at begive sig ud i eventyret som selvstændig entreprenør, var ønsket om selv at skabe det bæredygtige babyudstyr og -interiør, som hun under graviditetens redebyggeri forgæves havde ledt efter til sin datter.
Cam Cam Copenhagen’s økologiske tekstiler og tidløse design til børneværelset er bæredygtige både for miljøet og for dig og dit barn. Derudover er Cam Cam Copenhagen et GOTS-certificeret (Global Organic Textile Standard) firma, hvilket betyder at ikke kun produkterne, men også alle led i produktionen fra bomuldsmark til tekstilfabrik til kontor er omfattet af en lang række krav om miljømæssig bæredygtighed og social ansvarlighed.
Hvis du sætter økologi og ansvarlighed højt, både for din egen familie, men også på et større, globalt plan og gerne vil være med til at skabe en grønnere fremtid, kommer her Sara Camres råd til, hvordan du kan begynde med at skabe et bæredygtigt børneværesle.

1. Økologiske tekstiler
Giv dit barn den bedste start på livet ved at vælge dekorative produkter og tekstiler, der er skabt af økologisk bomuld. Alle Cam Cam Copenhagen’s produkter anvender certificerede økologiske materialer, der er fri for giftstoffer og sikre for din baby. Det var noget, jeg tænkte meget over, da jeg indrettede min datters børneværelse; at sengetøj, svøb, stofbleer, soveposer, puslepude, babynest – alle de ting, alle vores babyer er i kontakt med hver eneste dag og i mange timer ad gangen – skulle være økologisk og fri for kemikalier og giftstoffer. Hold øje med GOTS-certifikatet, hvis du vil være på den sikre side.

2. Undgå brug-og-smid-væk kulturen
Gå efter produkter og møbler, der er holdbare og fleksible, så du ikke behøver at skifte dem ud hele tiden. Vælg produkter med en lang livscyklus eller som kan gå i arv fra generation til generation. De første par år vil du have brug for et puslebord. Især det første år kommer du til at skifte rigtig mange bleer, og du skal have ordentlige arbejdsforhold til dette, både for at gøre det til en hyggestund mellem dig og baby, men også for at skåne din ryg. Cam Cam Copenhagen’s puslebord kan laves om til en skænk, så du kan beholde det som en smuk del af dit hjem, også længe efter babyårene.

3. Åndbar maling eller tapet
I vores møbelkollektion bruger vi kun voc-fri maling, der er fri for kemikalier og giftstoffer. Hvis du skal male børneværelset, så vælg en voc-fri maling, så du indgår risikoen for at udløse allergier. Hvis du bruger tapet til at dekorere væggene, så gå efter bæredygtigt tapet. Alt Cam Cam Copenhagen tapet er CE-certificeret og har A+ mærkning i indeklima, så du kan være sikker på, at det ikke udleder skadelige dampe.

4. Sengen
Vælg en justerbar seng, som kan indstilles til forskellige højder. Lige i begyndelsen kan din baby ikke bevæge sig, så dér er det rart at have madrassen i højeste position, så du nemt kan løfte dit barn op, når han eller hun græder. Vores Harlekin babyseng er et rigtig godt bud og er malet med VOC (Volatile Organic Compound)-fri maling. Sengen kan laves om til tumlingeseng ved at fjerne sidepanelet.

5. Legetøj lavet af naturligt træ og økologisk bomuld
Babyer er mestre i at udforske, så deres hænder og munde er i nærkontakt med alting.
Legetøj skal derfor være fri for BPA og ftalater og andre giftstoffer. Alt vores legetøj anvender bæredygtigt træ eller økologisk bomuld. Vores rangler er lavet af ahorn og økologisk bomuld, vores aktivitetsstativ (som kan laves om til et legetelt og derfor anvendes længere) er skabt i birkefiner og anvender GOTS-certificerede, økologiske materialer til teltstoffet. Selv vores dukketøj og accessories er lavet af økologisk bomuld.

6. Stimulation
Det er dit ansvar at stimulere din baby og udvikle hans eller hendes evner, hvilket kan være ret udfordrende. I begyndelsen er en mobile og lidt musik mægtig god underholdning, og senere skal du i gang med at lære sange med fagter, lave baby-yoga og kolbøtter etc. En legemadras i økologiske materialer vil være perfekt til kolbøtter og vores serie af mobiler og uroer er også garanti for god underholdning til de mindste.

7. Belysning
Brug dæmpet lys til at skabe en hyggelig stemning i børneværelset. Når du skal lyse værelset op, så brug energibesparende LED-pærer. Vores luftballon stoflampeskærme skaber et drømmende, hyggeligt lys og kan bruges med LED-pærer.

8. Badetid
Et blødt økologisk håndklæde med hætte er perfekt til badetid. Cam Cam Copenhagen’s håndklæder er fremstillet i det fineste, blødeste GOTS-certificerede økologiske bomuld. De er dejligt tykke og deres karakteristiske bølgemønster gør dem mere luftige og hurtigttørrende.

9. Bambus spisesæt
Gå efter plastikfri spisesæt, eksemplevis i bambus, når tiden kommer til at din baby skal begynde at spise andet end modermælk. Bambus har yderligere den fordel, at det er utroligt stærkt og holdbar og modstandsdygtigt over for både varme, lugte og pletter. Sæt det sammen med en økologisk hagesmæk for en heltigennem bæredygtig oplevelse.

10. Legetid
I den første tid hvor babyen primært ligger på ryggen, er et aktivitetsstativ ideelt til underholdning og stimulation. Du kan hænge en masse forskelligt legetøj på aktivitetsstativet og skifte ud, når din baby begynder at kede sig. Hen ad vejen vokser udvalget af legetøj, og det vil være rart for dig at kunne gemme det lidt væk i kurve eller sætte det pænt op på en hylde. Legemadrasser er en god tilføjelse til børneværelset til lege- og spisetid. Gå efter madrasser i økologiske materialer.

CAMCAMCOPENHAGEN.DK

Læs mere på leverandørens hjemmeside

Galleri

Klik for større udgave


Annonce