Annonce

Annonce

Prewalkers til baby

Dato: 29. oktober 2018

Prewalkers er indendørs sko, som de små kan bruge, før de begynder at gå. Men har så små og bløde fødder overhovedet brug for "sko"?

Små fødder
Når børn bliver født, består deres knogler hovedsageligt af brusk. Derfor er knoglerne hos de helt små børn meget let formbare. I løbet af de følgende ca. 20 år sker der en gradvis ’forbening’ eller ’ossifikation’ af knoglerne.

- Børns fødder er utroligt bløde. Ikke kun fordi knoglerne består af brusk, men også fordi sener og muskler stadig er meget smidige. Det er helt naturligt og nødvendigt for at barnet kan vokse og udvikle sin fysik, forklarer fysioterapeut Sanne Kofod.

Pas på fødderne: Vent så længe som muligt
Fordi fødderne er så bløde, skal der ikke meget til for at sætte gang i en uheldig udvikling. Derfor er det en god idé at vente så længe som muligt med at give de små sko – og dermed også prewalkers – på, fortæller Sanne Kofod.

Det kan være svært at vente med at give den lille sko på, for det ser jo sødt ud, men bare tæer er faktisk det bedste for helt små fødder. Hvis det er for koldt, kan man give dem et par skridsikre strømper på. Her skal man dog også være opmærksom. Strømper eller strømpebukser, der bliver trukket lidt for langt op ad foden eller er blevet for små giver heller ikke tæerne meget plads eller bevægelsesfrihed. Heldragter kan også være en udfordring. De tager nemlig ikke højde for, at små børn kan have meget forskellige fodlængder. Og hvis heldragten i det hele taget er for lille, kan det også betyde, at der bliver for lidt plads til tæerne.

Hvornår bruger man prewalkers?
At små fødder har det bedst, når de ikke er pakket ind, betyder imidlertid ikke, at de slet ikke må have prewalkers på.

- Prewalkers er til de børn, der begynder at rejse sig og helt perfekte, når det ikke rækker med bare tæer eller strømpesokker. Desuden er der også mange institutioner, der gerne vil have, at børnene har indendørs fodtøj på.

Hvad skal en prewalker kunne?
Prewalkers er indendørssko, der bedst muligt skal støtte barnet, når det begynder at rejse sig og dernæst tage de første skridt. Langt hen ad vejen skal de kunne det samme som alle andre børnesko, men der er en vigtig forskel ved de fleste prewalkers.

Sålen på prewalkers er typisk tyndere og blødere end på andre børnesko. Det skyldes, at de små, lige i den fase, hvor de lærer at gå, bruger tæerne ekstra meget. De griber så at sige i gulvet for at holde balancen. Derfor gør en tyk sål det svært, fordi barnet mister fornemmelsen af gulvfladen, forklarer Sanne Kofod.

Læs mere på leverandørens hjemmeside

Galleri

Klik for større udgave


Annonce