Annonce

Annonce

De første sko

Dato: 17. december 2018

Det er magisk og spændende at købe de første sko til sin baby, og markedet vrimler med søde sko, som er lette at forelske sig i. Men små fødder kan være meget forskellige fra barn til barn, og det er vigtigt, at skoene passer til lige præcist dit barns fødder ...

Små bløde fødder
Babyfødder er bløde – ikke kun uden på, men faktisk også inden i. Når dit barn bliver født, består dets skelet overvejende af brusk, forklarer fysioterapeut Sanne Kofod.

- Det har mange fordele under graviditet og fødsel og er helt nødvendigt for dit barns naturlige, fysiske udvikling. Men, det betyder også, at fødderne let kan tage form efter fodtøjet. Derfor er det vigtigt at vælge ordentligt fodtøj til de små og at vente så længe som muligt med de første sko. Det giver fødderne plads og ro til at udvikle sig naturligt.

Bare tæer er bedst
En anden grund til at vente så længe som muligt med de første sko er, at de små har brug for at mærke fast grund under fødderne, når de skal lære at holde balancen og gå.

- Det er vigtigt, at de små kan fornemme jorden under sig. De bruger tæerne til at ’gribe i gulvet’. Derfor er bare tæer faktisk det bedste for dit barn, men et par skridsikre strømper kan også bruges – eller en prewalker, som typisk har en lidt tyndere sål end almindelige sko. Udenfor kan du bruge overtrækssko, hvis det er koldt.

De første rigtige sko
Det er først, når de små kan gå flere sikre skridt uden hjælp fra mor eller far, at de får brug for rigtige sko. For at passe bedst muligt på dit barns fødder, skal du gå efter ordentligt fodtøj, der sidder godt på dit barns fod. Og det kan være svært selv at vurdere. Derfor giver det lige netop med det første par sko ekstra god mening at få hjælp af uddannet personale i en skobutik.

6 GODE RÅD - Det skal skoene kunne ...
Ifølge fysioterapeut Sanne Kofod er der seks ting, du skal være opmærksom på, når du køber de første sko til dit barn.

• Skoene skal have en pasform, der passer til dit barns fod. De må ikke klemme, men de må heller ikke sidde for løst på foden. Der skal være plads til en lillefinger mellem pløs og fodryg.

• Skoene skal købes med 1-1,5 cm. voksetillæg.

• Sålen skal være fleksibel (fra trædepuden og ud til tæerne), så barnets fod kan bevæge sig frit og naturligt.

• Skoene skal have justerbar lukning, så skoene kan tilpasses foden. Til de helt små er snøre bedst.

• Skoene skal have fast hælkappe, så barnets ankel får støtte.

• Sidst men ikke mindst, er det vigtigt, at dit barns fødder kan ånde i skoene. Sko, der er for lukkede, kan resultere i kolde, fugtige fødder og i værste fald fodsvamp.

Læs mere på leverandørens hjemmeside

Læs mere her

" border="0" width="1" height="1" />

Annonce