Annonce

Annonce

Børn og mobilstråling – en dårlig kombination…

Dato: 16. februar 2016

De fleste forældre tænker i dagligdagen sjældent over sundhedsrisikoen, når børnene sidder med tabletten, eller spiller på mobilen i timevis. Og hvis de gør, har de typisk det pædagogiske aspekt som omdrejningspunkt. International forskning viser dog, at vi bør være opmærksomme på de elektromagnetiske stråler som apparaterne udsender, når de er på nettet. Babyer, børn og unge er generelt lettere påvirkelige af forurening og solstråler - men forskning viser at denne gruppe også er ekstra påvirket af mobilstråling. Årsagen hertil er at deres væv, knogler og kranie er tyndere, samt at deres celler og nervesystemer stadig er under udvikling. Så måske burde vi skænke det en ekstra tanke – i hvert fald når man kigger på nedenstående udpluk af international forskning i bivirkninger ved mobilstråling. Forskning viser fx at et 10-årigt barn optager op til 60% mere stråling end en voksen, og endnu mere hvis barnet er yngre (Kilde: de Salles AA1). På UCLA i USA har forskere påvist at gravide, der bruger mobiltelefon dagligt, har 40-54% større risiko for at føde børn der får adfærdsproblemer (Kilde: UCLA University, USA). En anden forskergruppe har påvist, at børn og unge der bruger mobiltelefon i mere end 30 minutter om dagen, har en øget risiko på hele 520% for at få en hjernetumor, mens voksnes risiko er forøget med 270%. Kilde: De Salle et al. Exeter University i UK har påvist, at mænds sædkvalitet forringes af mobilstråling Kilde: Exeter Uiversity, UK. Så er du forældre eller planlægger du at blive det, er der altså god grund til at læse videre.
Frankrig er foregangsland med varsling mod mobilstråling
Såvel Europarådet, som en lang række nationale og internationale organisationer, advarer i dag forbrugerne om risikoen ved mobilstråling, mens den danske sundhedsstyrelse og WHO opfordrer til ”forsigtighedsprincippet”, og efterlyser samtidig flere og nye undersøgelser. Forskningen viser, at specielt børn og unge bør tage forholdsregler. Det samme gælder dog også voksne, da forbruget af taletid på mobilen ofte er højere i denne målgruppe.
I Frankrig har parlamentet i 2015 vedtaget en ny børnevenlig anti-strålingslov der bl.a. betyder at: trådløst internet (Wi-Fi) er forbudt på offentlige steder hvor børn under 3 år opholder sig, eksempelvis børnehaver og daginstitutioner. Det samme gælder trådløst internet (Wi-Fi) i franske grundskoler, som skal slukkes når det ikke aktivt bruges i forbindelse med undervisning.

275.000 danskere lider af overfølsomhed for WIFI
Foruden den nye lov, har Frankrig i 2015 – på samme måde som Sverige og Østrig - anerkendt diagnosen EHS (Electro Hyper Sensitivity) og tilbyder hjælp til den stadigt voksende gruppe af mennesker der plages af denne sygdom som opstår pga. overeksponering af mobilstråling. Europa-Kommissionen vurderer at 5-10% af den danske og europæiske befolkning lider af sygdommen, som forventes at vokse markant i de kommende år. Specielt hos de helt unge og folk under 50 år, som er storforbrugere af trådløse apparater. Sygdommen betyder bl.a. at man kan blive så overfølsom, at man ikke kan være tilstede, hvor der er WIFI – fx hjemme, på job eller på uddannelse. Ej heller kan de være i nærheden af en mobiltelefon. Dette forventes at medføre store udfordringer for mange mennesker, i fremtidens trådløse samfund. Antallet af trådløse apparater ventes at vokse 400% de næste 10 år - fra nuværende 12 apparater i en gennemsnitlig dansk husstand, til over 50 i 2025. Kilde: BFE Branchen Forbruger Elektronik

Sådan kan du beskytte dig mod strålerne
RadiCover er et nyt anti-mobilstrålingsprodukt, som vi har valgt at sætte fokus på her på siden. Vi er meget begejstrede for disse nye danskudviklede- og designede produkter, som reducerer mængden af mobilstråling (elektromagnetisk stråling) markant; faktisk mellem 37-99,99% afhængigt af produkttypen – fx tablet- og mobilcovers, babyalarmposer, surfertæpper til bærbare PC/tablet, headsets og mobilposer, til hvis du har mobilen ved sengen om natten. En stor del af vores begejstring går på, at der er tale om danske produkter i smart design, der er udviklet af personer der selv har oplevet alvorlige bivirkninger ved mobilstråling – bl.a. hovedpine, uoplagthed, smerter i øret og svulster på låret under favorit-mobillommen. Desuden er produkterne testede, og effekten dokumenteret, på det førende uafhængige danske EMC laboratorium; DELTA i Aarhus. Alle testrapporter ligger i øvrigt frit tilgængeligt på RadiCovers hjemmeside.
Produkterne er prismæssigt meget imødekommende, og med de flotte designs kan de fleste ønsker tilfredsstilles. RadiCover tilbyder altså en enkelt og prisvenlig forebyggende sikring mod en usynlig trussel på både børns og voksnes sundhed.
Læs mere om mobilstrålers påvirkningen på børn og unge og gravide. Se også "8 gode råd" til at reducere mobilstråling. Læs mere om RadiCover og mobilstråling her – www.radicover.dk


FAKTA:
• I 2005 havde hver husstand i gennemsnit 1-2 trådløse apparater. I dag er tallet 12-15 og i 2022 forventes det at være helt op til +50 apparater. (Kilde: Brancheforeningen BHEA)
• Der findes 8,2 mio. mobilabonnementer i Danmark (Kilde: Dansk Statistik)
• Danskerne talte i 4. kvartal i 2013 i mobiltelefon 816 timer i gennemsnit = 15 min. dagligt (Kilde: Dansk Statistik)
• 44% af danskerne har mobiltelefon placeret i eller ved sengen om natten, og får derved en masse unødig stråling. (Kilde: Jysk Analyse)
• Kun 6% af danskerne kender Sundhedsstyrelsens anbefalinger til mobilbrug (Kilde: Jysk Analyse)
• I Danmark er der op til 275.000 mennesker der lider af EHS (Electro Hyper Sensitivness) – og kan ikke tåle mobilstråling, uden at opleve alvorlige bivirkninger (Kilde: Europa-Kommisionen)
• Bare 30 min. daglig tale i mobilen øger risikoen for at få en aggressiv hjernetumor med 400% . (Kilde: Hardel Group)

Læs mere på leverandørens hjemmeside

Annonce