Annonce

Annonce

Svar: Usikker pige


14. juli 2004

Kategori:
Alder:
14 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Hej med dig

Jeg tror bestemt ikke at du er blevet gravid, når du har haft trusser på.

Det er dejligt at have en kæreste og det er også nyt og spændende for dig. Hvis I regner med at være mere sammen, så synes jeg at det var en rigtig god idé at du snakkede med lægen om prævention, når du nu har en tid i morgen. Det skal være rart at være sammen og skal ikke gøre dig utryg, som nu.

Det er rigtigt at der findes nogle piller, som man kan tage, hvis man er bange for at være blevet gravid. Hvis man f.eks. har brugt kondom og kondomet gik i stykker. Det hedder fortrydelsespiller.

Fortrydelsespiller er en nødløsning og de kan ikke bruges som fast præventionsform. Forøvrigt skal de tages ...


Annonce

... hurtigst muligt efter samleje og det vil sige inden 72 timer, hvis de skal have en effekt.

Du skal være opmærksom på at der jo er noget der hedder den kriminelle lavalder. Det betyder at din kæreste ikke må have sex med dig, så længe du er under 15 år. Hvis I begge er under 15 år må I ifølge loven heller ikke dyrke sex med hinanden. Dyrker I alligevel sex med hinanden, så kan I dog ikke straffes for det, hvis det er foregået frivilligt for begges vedkommende. Altså: Det er ulovligt, men ikke strafbart.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil foreslå at I lærer hinanden godt at kende og nøjes med at kæle for hinanden og nyde hinanden, før I går rigtigt i seng sammen.

Fortsat held og lykke med det hele og i morgen hos lægen:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annoncer

Annonce