Annonce

Annonce

Svar: Kan jeg være gravid nu?


11. juli 2004

Kategori:
Alder:
15 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Hej med dig

Som du selv skriver er der altid en mulighed for graviditet og man kan ikke regne med 'sikre perioder' eller tro at hvis manden bare trækker sig ud i tide, så er man sikker.

Det er ikke så meget fordi sæden der kommer uden på dig, trænger ind i dig, men mere fordi at der lige før din kæreste kommer, vil komme noget klart væske (en slags glidecreme) ud af penis og selv om det ikke er 'sædafgang' så kan det godt indeholde sædceller.

Selv om det er en ekskæreste og det hele skete på en ferie, så ville det nok være en god idé at du sørgede for at bruge noget prævention. Kan du ikke tale med lægen om, hvad der ville være godt for dig.

Derudover så vil jeg også lige sige at hvis det skulle ske en anden gang og du er bange for ...


Annonce

... at være blevet gravid så findes der jo fortrydelsespiller.

Fortrydelsespiller er en nødprævention, som kan købes uden recept på apoteket. Pakningen indeholder to piller med hormoner i og skal tages inden der er gået 72 timer efter ubeskyttet samleje eller hvis I har været sammen og kondomet f.eks. gik i stykker. Det er meget vigtigt kun at anvende fortrydelsespiller i en nødssituation og ikke bruge det som en fast præventionsmetode. Men nu ved du at det findes.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


For at komme til dit egentlige spørgsmål, så kan du ikke vide om du er gravid, før du får din menstruation. Hvis menstruationen udebliver, så kan du tage en graviditetstest.

Jeg krydser fingre for dig og håber at du bare har haft en dejlig ferie og at dine bekymringer er uden grund:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annoncer

Annonce