Annonce

Annonce

Svar: 4 dage væk fra 1 årige datter


5. maj 2022

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mette

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Det lyder dejligt med en tøsetur i 4 dage, og jeg kan godt forstå, hvis du glæder dig - og det må du også gerne :)

Jeres datter har to primære omsorgspersoner - mor og far. Og når du ikke er der, så er far der til at tage over. Hun kommer derfor ikke til at mangle omsorg, nærvær, kærlighed, og hendes hverdag vil være stort set, som den plejer - eneste forskel er, at mor er ude at rejse. Hun er altså i sikre og trygge hænder, og hun tager derfor ikke skade af, at du er væk, fordi far jo er der for hende og passer på hende.

Når det så er sagt, så betyder det ikke, at hun ikke kan reagere. Hun kan sagtens reagere på, at du pludselig er væk. Hun kan både reagere, når hun og far er sammen. Hun kan måske spørge efter dig eller virke til at savne dig, gå rundt og lede lidt efter dig eller lignende - og her er det vigtigt, at far sætter ord på, at mor stadig er der, og at du kommer hjem igen. Selvom hun ikke forstår alt, hvad far siger, og selvom hun ikke har ord at sætte på sine følelser, så er det vigtigt, at hun hører far tale om mor som noget naturligt, og hun på den måde kan fornemme, at hun kan være helt rolig, for det er far.

Hun kan også reagere, når du kommer hjem. Det er ikke sikkert, at hun gør det, men måske vil hun reagere med at afvise dig lidt i starten. Selvom hun har savnet dig, så er det ikke sikkert, at hun lige med det samme vil over i din favn. Hun kan godt reagere med at klynge sig til f.eks. far eller pædagogen, når du henter hende - ikke fordi hun pludselig er bange for dig eller har glemt dig, men fordi det er hendes måde at signalere "du forsvandt pludselig, det synes jeg faktisk ikke er okay". Jeg tænker ...


Annonce

... dog, at det er en rigtig god idé, hvis du kan hente hende i vuggestuen. Det vil være rigtig dejligt for jer begge og give hende en ro "nu er mor tilbage igen" - og far skal naturligt, når han afleverer hende, fortælle hende, at mor henter hende - og igen, selvom hun måske ikke helt forstår det, så hører hun mor omtalt som noget naturligt og godt :) Og der er ingen grund til at forlænge tiden, hvor I er adskilt :)

Det er også en rigtig god idé, hvis I kan FaceTime f.eks. om morgenen, når I står op, så I får sagt godmorgen - eller evt. om aftenen, når hun har spist aftensmad. Måske ikke lige i forbindelse med, at hun skal sove, da hun så måske vil savne dig mere.. derfor tænker jeg umiddelbart, at det vil være bedst at ringe sammen om morgenen. Det bliver sikkert ganske kort, hun vil ikke nødvendigvis være interesseret i at tale særligt længe med dig, men hun ser, at du stadig er der og bliver på den måde bekræftet i, at du ikke er forsvundet, og at du kommer hjem igen. Samtidig vil det være dejligt for dig, at I lige har set hinanden og talt lidt sammen, når du så starter dagen og derefter hygger med dine veninder:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Hvis I har et par billeder hjemme af jer alle tre, så vil det også være rigtig godt, hvis far og datter kan kikke lidt på disse en gang imellem. Savner hun dig, vil hun kunne tage fat i billedet, og far vil igen kunne tale om dig og berolige og betrygge hende i, at mor kommer igen, og at du ikke er forsvundet.

Det er naturligt dit behov at tage på tøsetur, og ikke lillepigens behov. Men det er helt okay, at du har brug for at prioritere dig selv i 4 dage, for jeres datter har sin far, som elsker hende højt, og de to skal nok finde ud af det :)

Rigtig god rejse :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

25. juli 2022 | Udvikling | 14 mdr.

Gode råd til tandbørstningen

Kære Helen Et nyt spørgsmål har meldt sig på banen :) Det drejer sig om...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2022 | Udvikling | 13 mdr.

Vil ikke kravle kun gå med støtte

Kære Helen Min baby lærte meget sent at kravle. Han var vist 11,5 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juli 2022 | Udvikling | 15 mdr.

Pige er svær at gå fra

Kære Helen Lillesøster er nu blevet 15 måneder og trives rigtig godt. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce