Annonce

Annonce

Svar: Baby græder når andre børn taler til ham


4. oktober 2019

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sanne

Tak for dit brev :)

At din dreng pludselig reagerer med gråd på andre børns lyde, tænker jeg handler om alder og udvikling. Han er ældre nu, og det betyder, at han oplever verden større og langt mere bevidst. Han kan se længere nu og kan derfor bedre se rummet han er i, han skelner mere og mere tydeligt mellem om han er hjemme eller ude, ligesom han er meget bevidst om, hvorvidt han er i favn hos dig, far eller en han ikke kender... og denne øgede bevidsthed kan sagtens gøre, at han lige nu reagere lidt mere følsomt på nye oplevelser og lyde...

Nogle børn reagerer med det samme og hos andre ser man en forsinket reaktion. Det betyder, at nogle børn begynder at græde med det samme - og nogle gange kan det være rigtig svært at trøste og få til at finde ro - og når man så kommer hjem med dem og træder ind i de velkendte rammer, så falder de atter helt til ro. Hos andre er det lige modsat, de følger rigtig godt med, suger til sig af indtryk og når man så kommer hjem, så "flyder bægeret over", og de græder rigtig meget derhjemme og er rigtig svære at trøste fordi de har fået lidt for mange stimuli...

Derudover så spiller det naturligt ind hvilke lyde børnene (og de voksne) I er sammen med laver. Hvis de andre skriger højt, brummer meget, pludselig griner voldsomt eller som pigen I har været sammen med "laver tigerlyde", så kan din dreng naturligt godt blive rigtig forskrækket over dette, fordi det er lyde som han ikke kender og ikke er vant til. Når I er sammen med nogen han kander, hyppigt har mødt eller som måske ikke griner eller skriger helt så voldsomt, så er han mere rolig ved det hele - f.eks når du er sammen med din veninde og hendes datter :)

Og så spiller det også meget ind, hvordan du reagerer, for han vil naturligt bruge dig som et spejl, så når han bliver ...


Annonce

... forskrækket, græder og er ked af det, så vil han tjekke op på dig og fornemme, hvordan du har det med det - og her er det vigtigt, at du tager det roligt og forsøger at berolige og betrygge ham. Hvis du selv bliver forskrækket eller ked af det eller på nogen måde bliver påvirket af, at han pludselig græder - så vil han sandsynligvis blive ydeligere ked af det. Kan du derimod bevare roen, tale stille og roligt til ham, sætte ord på "det er okay, der sker ikke noget, jeg er lige her" osv. kærtegne ham, trøste og berolige ham, så han mærker, at du har fuldstændig styr på det, så vil han naturligt blive mere rolig.

Derudover så er det sådan at både gråd og latter smitter. Så i takt med at han bliver ældre, så vil du sandsynligvis opleve, at han godt kan begynde at græde, hvis han oplever andre børn græde. Det kan være, når han på et tidspunkt skal afleveres i dagpleje eller vuggestue, og de andre børn måske græder når deres mor eller far går - ja så begynder han også at græde. Eller det modsatte - når de sidder og spiser, og et af børnene laver noget sjov og alle griner, ja så vil han også begynde at grine :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Når I er nogen steder og møder andre børn og voksne, så lad ham starte med at sidde hos dig og netop være på dit skød eller i din favn, når andre henvender sig til ham - så han har sin trygge base tæt på sig og derfor kan tjekke op på, at du synes det er helt okay og han kan være helt rolig. Når han så har været hos dig, har studeret verden lidt på afstand og føler sig tryg ved stedet, omgivelserne, de andre børn og voksne, så kan han komme ned og ligge på et tæppe på gulvet - men stadig gerne i nærheden af dig, så han hele tiden kan se dig, og så du kan se ham og tjekke op på, at han er tryg ved situationen :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en slyngevugge? 5 fordele du skal kende

1. Baby sover længere og mere roligt

For et spædbarn er den første tid i verden overvældende. Uden for mors trygge mave stimuleres sanserne helt anderledes, for nu skal nye dufte, lyde og indtryk opleves. Det kan være årsag til, at din baby får svært ved at finde ro, selv når ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

11. juni 2021 | Udvikling | 2 år, 9 mdr.

Aktiv og livlig datter

Kære Helen. Jeg har i en del år læst en masse gode svar til andre forældre,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2021 | Udvikling | 12 mdr.

Vuggestue og overstimulering

Kære Helen. Endnu et spørgsmål herfra. Min dreng er startet i vuggestue -...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2021 | Udvikling | 17 mdr.

Bøvl med bleskift

Hej Helen, mange tak for dit svar på mit sidste spørgsmål! Det var en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2021 | Udvikling | 11 mdr.

Kun mor og far dur

Kære Helen Vi har en dejlig nysgerrig datter, som kun synes, at mor og far...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2021 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytte børnehave eller vente

Kære Helen Vi står i den situation, at vi gerne vil flytte ud af byen,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce