Annonce

Annonce

Svar: Bider i fødder og skulder


5. februar 2018

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Når børn bider på den måde, som jeres dreng gør - så skyldes det ofte to ting:

1. At det er kærtegn, som kammer over
2. At han mangler ord til at beskrive sine følelser

Når kærtegn kammer over, så bider barnet ofte i en situation, hvor man sidder og kæler, nusser og har det dejligt. Bedst som I sidder og hygger i sofaen, så bider han i jeres fødder eller når I tager ham op og vil bære ham, så bider han pludselig i jeres skuldre. Bid kan blive sat mange steder på kroppen - fødder, skulder, kind, lår...

Jeg plejer at beskrive det som følelsen af "jeg elsker dig så højt, at jeg kan spise dig", og det handler om at jeres dreng stadig er så lille, at han ikke kan styre sig. Han forløber sig, kommer til at bide - i kådhed, glæde og kærlighed til jer. Altså kærtegn der kammer over. Derfor sker det ofte også netop dine forældre og dine to søskende, som I ser meget ofte og som han har et nært forhold til. Han bider ikke fremmede børn og voksne...

Når han bider, når han er vred eller ked af det, så bliver det ofte udløst, fordi han netop ikke kan sige, hvad han er ked af. Det kan være at du siger nej, eller stopper ham i noget han var igang med - du løfter ham op for at fjerne ham fra en situation og noget han syntes var hyggeligt eller sjovt - og så bider ham dig, fordi han bliver frustreret. Han bider ikke for at gøre dig ondt og han er ikke bevidst om, at det gør ondt på dig, men han bider, fordi hans krop kommer i oprør og fordi han mangler ord. Derfor vil I ofte også opleve, at han måske kan finde på at slå ud efter jer, vride sig, sparke osv. Alt sammen udtryk for at han fysisk er i oprør... Han er stadig så lille, at han ikke kan forklare, hvorfor han bliver ked af ...


Annonce

... det, frustreret, vred, fortvivlet og når han mangler ord, så reagerer han fysisk.

Det bedste I kan gøre er at forsøge at aflede ham. Jo mere han får mulighed for at bide, jo større risiko er der for at denne vane forstærkes hos ham. Jo mere opmærksomhed bideriet giver ham, jo mere vil han blive ved...

Du fortæller, at han har bidt i jeres fødder altid, og det lyder derfor som om, at det er blevet lidt en vane og en sjov leg... det er noget I altid har gjort og måske grinet lidt af, og derfor opfatter han det nu som noget hyggeligt og rart. Hvis I vil lære ham, at han ikke skal bide, så er det vigtigt, at I forsøger at undgå, at det sker.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I skal prøve at aflede ham, når I fornemmer, at han skal til at bide. I kan tage ham op, give ham masser af knus, kram, kys osv. så han får jeres nærhed og samtidig også lærer, hvilke kærtegn I synes om samtidig med at han så måske glemmer bideriet og det dermed kan nedsættes.

I kan også aflede ham, ved at sætte jer og læse en bog eller f.eks. bede ham om at finde bolden eller lignende, så han mærker, at I stadig gerne vil ham, men så han får sine tanker på noget andet og igen glemmer sin lyst til at bide.

Når I tager ham op og I ved, at han kan finde på at bide jer, så er det vigtigt, at I forsøger at holde ham på en måde, hvor I ikke gør det muligt for ham at sætte tænderne i jeres skulder - igen så han ikke får mulighed for at forløbe sig, men glemmer det lidt. Netop fordi jo mere han kan glemme det, jo mere vil det til sidst holde op, men jo mere han får lov til at gøre det, jo mere vil det kunne blive forstærket. Så prøv at aflede ham før det sker, så I får ham væk fra den bide-vane, som han lyder til at have fået :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

18. maj 2018 | Udvikling | 2 mdr.

Vedrørende øjenkontakt og kommunikation

Kære Helen Vi har en dejlig datter som er 8 uger og 3 dage gammel, og er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Udvikling | 6 mdr.

Udviklingsspring omkring 6 mdr

Hej Helen Tak for dine gode råd omkring putningen. Siden har lillesøster...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt - part II

Kære Helen, Først vil vi begge gerne sige tak for din mail og forklaringer...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 15 mdr.

15 mdr dreng virker ked og frustreret når mor er i nærheden

Kære Helen Søde, dejlige og glade lille Valdemar på 15 1/2 mdr virker pt....

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt?

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål omkring vores dreng som højest...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annoncer

Annonce