Annonce

Annonce

Svar: Bleskift


31. december 2017

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Der sker udviklingsmæssigt rigtig meget med jeres dreng nu. Han er rigtig godt igang med at udvikle sin selvstændighed og egen vilje - og en del af dette er at sige nej, og det gør han lige nu - han siger nej til at få en ren ble på...

Du skal være opmærksom på om du spørger ham. Har du f.eks. tendens til at spørge "skal du skiftes?", "vil du have en ren ble?" eller lignende, så har han ret til at sige nej og så er det synd for ham, hvis du mod hans vilje fanger ham og begynder at tage bleen af ham. Du skal ikke spørge ham, hvis du allerede har besluttet, at han skal have en ren ble. Så vil det være bedre, at du tager ham i hånden og siger "kom du skal lige ind og have en ren ble på", så det er tydeligt, at her er noget du bestemmer.

Du skal naturligvis anerkende ham, og at han ikke har lyst. Det er derfor vigtigt, at du sætter ord på "det er også dumt, nu legede du lige så godt" eller "du synes bare det er så irriterende", så han hører at du forstår ham. Du kan også sige "jeg skynder mig, så er det overstået lige om lidt", så han hører, at du gør, hvad du kan for, at han hurtigt kan komme til at lege videre.

For at anerkende hans lyst til selvbestemmelse, så kan du med fordel inddrage ham. Du kan f.eks. bede ham selv finde en ren ble frem, ligesom du kan bede ham selv kravle op på puslebordet - måske kan I finde en lille trappestol eller lignende, som kan bruges, så det bliver lidt sjovere for ham at skulle ligge der. Og er der kun tale om en tisseble, er det fint at han får lov til at stå op. Du kan også lade ham selv prøve at vaske ...


Annonce

... med en vaskeklud, få lidt creme på fingrene, som han kan smøre sig med, lade ham selv løfte numsen, når bleen skal under ham - eller bruge buksebleer, der skal trækkes op og ned som et par underbukser, hvilket også kan gøre at han synes det går lidt hurtigere og er lettere at acceptere :)

Han kan sige nej på mange måder:

Et bestemt nej - hvor han fast og bestemt siger "Nej! Jeg vil ikke!" Så han på den måde tydeligt markerer, at det her vil han ikke være med til, og det skal du ikke bestemme.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Han kan også have et legende nej, hvor han f.eks. ved at han ved at løbe væk fra dig, kan opnå ekstra kontakt og opmærksomhed. Og det kan f.eks. godt være det han gør, når han løber fra dig, når han skal skiftes. Han synes det er rigtig dejligt, når du fanger ham og han mærker dig ekstra meget og får den ekstra opmærksomhed :)

Han kan have et afmægtigt nej - hvor hans verden bryder helt sammen for ham. Det kan komme i situationer, hvor noget er svært for ham og han føler afmagt "nej, nej, nej" som udtryk for "jeg kan ikke...".

Det er som sagt helt naturligt for hans alder og den udvikling han går igennem, at han siger nej og viser mere og mere egen vilje. Det er kun tegn på, at han udvikler sig i sund og god retning :) Det spiller naturligt også ind, at han har haft rød numse og det har gjort ondt, og det tager lidt tid for ham at finde ud af, at det ikke gør ondt mere, at det er helt okay igen. Men netop her er det også vigtigt, at du inddrager ham og anerkender hans behov for også at have lidt medbestemmelse og indflydelse :)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig godt nytår!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annoncer

Annonce