Annonce

Annonce

Svar: Være væk i fire dage


2. november 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Anne

Tak for dit brev og fine spørgsmål - og beskrivelse af hele jeres situation og valg :)

Som jeg læser dit brev, så bor jeres barnepige hos jer, og er en stor del af din datters hverdag. Hun er tryg og glad for hende og virker til at være fint knyttet til hende, kan lade sig putte, trøste osv. af barnepigen - og selvom du tydeligt mærker, at din datters tilknytning til dig er større, så lyder det som om, at barnepigen fungerer næsten som en primæromsorgsperson...

Der er ingen tvivl om, at din datter vil savne dig, og selvom hun når at blive 14 måneder, så vil hun ikke kunne forstå en forklaring om, hvor du er, og at du kommer tilbage, ligesom hun ikke vil kunne forholde sig til tid, og derfor ikke ved, hvad det betyder, at du kommer hjem igen om 4 dage. Og man kan derfor godt overveje, om hun skulle med. MEN, jeg synes det lyder hårdt og stressende for hende - det er en lang rejse, det er skift mellem tidszoner, og du vil naturligt ikke være sammen med hende ret meget. Din datter og barnepigen skulle opholde sig en del på et hotel, og selvom hun naturligvis vil se dig, så lyder det som om, at der vil være rigtig mange nye ting at forholde sig til, og det vil på mange måder være stressende for hende... Jeg tænker derfor, at den bedste løsning hos jer vil være, at du lader din datter blive hjemme.

Derhjemme vil hendes rytme kunne være som den plejer, hverdagen vil ligne hinanden, rutinerne, omgivelserne osv. er de samme - og det vil naturligt være tryghedsgivende for hende, selvom mor så mangler. Men hun er vant til at blive passet af barnepigen i hverdagen, og barnepigen bor hos jer, så det vil ikke være så fremmed for hende, at hun også er der om aftenen, og er den som putter hende i seng...

Hvis du tænker, at det vil være hyggeligt og rart, og måske lidt betryggende for dig selv, at dine forældre kommer og bor hos jer i den periode, så kan du naturligvis godt vælge dette til. Men som du skriver, så vil din datter jo ikke være knyttet ...


Annonce

... til dem på samme måde, som hun er til barnepigen, der er der i hverdagen, og alt efter hvor meget du ser dine forældre, så kan det jo nogle gange også være lidt voldsomt, hvis de pludselig er der, rigtig gerne vil lege med og være sammen med din datter - og du så ikke er der, så hun kan spejle sig i dig, den trygge base. Det er jo yderligere et skift fra den hverdag hun kender - og genkendelighed giver tryghed. Derfor er det godt, at hverdagen er så ens som muligt, når mor ikke er hjemme :)

Det kan godt være en god idé at skype. På den måde kan din datter se, at du stadig er der, at du ikke er forsvundet, og det kan være med til at give lidt ro. Men du har naturligvis ret i, at nogle gange så kan hun også blive ked af det, fordi hun kan se dig, men ikke røre dig, ikke komme op til dig, og så kan det give unødig frustration. Her er I nødt til at prøve jer frem for at se, hvad der vil fungere.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange kan det også være en god idé, at du laver et lille fotoalbum, med billeder af dig, din datter, barnepigen, nogle af tingene derhjemme osv. Så hun har et lille album af genkendelige ting i hverdagen og også hvor der f.eks. er billeder af bedsteforældre. Det at kunne vise hende billeder, tale om personerne og f.eks. også tale om dig og sætte ord på mor, kan også være med til at give hende en fornemmelse af, at du ikke er forsvundet for evigt :)

Og så skal du, når du kommer hjem igen, være forberedt på, at hun måske ikke med det samme kaster sig ind i din favn, men til at begynde med godt kan være lidt afvisende. Mange børn reagerer på den måde, når man har været væk fra dem i flere dage, fordi de ikke forstår, hvorfor man er rejst, og hvad der sker. Og det er deres måde at fortælle, at de faktisk ikke syntes det var helt i orden... Det bedste du kan gøre her er at tage det roligt, vise hende at du stadig er der for hende og ikke forsvinder igen lige med det samme:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med det hele:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce