Annonce

Annonce

Svar: Drikke selv men vil ikke af med koppen igen


26. oktober 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt for din dreng at drikke af en kop, og jeg er sikker på, at han nyder det:) Men han er stadig så lille, at det naturligt er svært for ham helt at forstå, hvordan man gør - hvordan man holder koppen, hvordan man tager en slurk, og sætter den fra sig igen.

Samtidig så er han drevet af en indre nysgerrighed og en lyst til at opleve verden, og det gør, at det lige nu ikke bare er spændende at drikke selv, men også rigtigt spændende at svinge med koppen, at blæse i den og sige lyde i den, at banke den hårdt i bordet eller slippe den.. og også spændende at undersøge, hvad det gør ved dig, og hvordan du reagerer.

Det er rigtig vigtigt, at du anerkender hans lyst til at ville selv og hans lyst til at undersøge verden og finde ud af, hvordan alt fungerer. Prøv at vise ham, at der stadig er vand i koppen, så han bliver opmærksom på, at han skal drikke. Prøv også at aflede ham, så han glemmer at skulle lave lyde i sin kop, når det er spisetid - men i stedet koncentrerer sig om at spise.

I løbet af det næste halve år, så vil jeres dreng sandsynligvis begynde at lege mere med maden, smide den på gulvet, lege med sin kop osv. Alt sammen fordi han er rigtig godt igang med at finde ud af, hvordan verden fungerer, og han bruger alle sine sanser. Derfor vil det være rigtig godt, hvis du kan være opmærksom på at stimulere hans sanser udenfor middagsbordet.

Det betyder, at hvis han f.eks. synes det er spændende med vand i sin kop, hvis det er sjovt at putte mad op i koppen og se det bevæge sig ...


Annonce

... i vandet, eller hvis han synes det er sjovt at vælte koppen, svinge med den osv. så vandet løber ud, så er det en rigtig god idé at lade ham lege med vand. Han skal have små skåle, kander, bøtter som han kan lege med i sit badekar.

Hvis han synes at lyd er spændende. Hvis han sidder og banker skeen ned i bordet, vælter sin tallerken, smider tallerkenen på gulvet osv. med et ordentligt brag, så skal du anerkende hans lyst til at lave lyd. Det kan du f.eks. gøre ved at give ham et hammerbræt, som han kan slå på, en xylofon, en tromme - så han får stimuleret lysten til at lave lyd - men uden for middagsbordet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis han synes det er særligt spændende at røre og mærke maden, så han sidder med hænderne nede i grøden, maser maden mellem fingrene, kører det rundt i håret osv. så kan det være en god idé at du anerkender hans lyst til at mærke og føle mad. Du skal give ham mad i hånden, som han selv kan spise - men du skal igen uden formiddagsbordet stimulere hans følesans og lyst til at mærke og fornemme - det kan du f.eks. gøre ved at lade ham være med til at bage boller og give ham bolledej i hånden, som han kan sidde med...

Jo mere du kan anerkende hans lyst til at lege, mærke, føle og fornemme uden for middagsbordet, jo større sandsynlighed er der for, at han vil kunne koncentrere sig om at spise, når han sidder ved middagsbordet :) Og jo større sandsynlighed er der også for, at du kan aflede ham og hjælpe ham videre, uden at han bliver alt for ked af det :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Særlig sensitiv?

Hej Helen Dette er lidt en fortsættelse på mit forrige brev, hvor vi stod i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Kæledyr

I de fleste børnefamilier er der en eller anden form for kæledyr og det er ofte hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for at dyret har det godt.

Men kæledyr med pels udgør også en risiko for allergi. De allergifremkaldende stoffer, som børn kan reagere på findes i dyrenes hår, spyt, skæl og urin. Disse stoffer kan sidde på vægge,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce