Annonce

Annonce

Svar: Vuggestue start og gråd


4. september 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Jeg hæfter mig ved at du skriver "pædagogerne siger, at han kort tid efter jeg har afleveret ham falder til ro og er glad igen, så han er ikke ked af det hele dagen". Det er netop vigtigt - at han kan trøstes af pædagogerne og komme videre med dagen.

Derudover så lyder det som om, at det er en rigtig god vuggestue - du fortæller, at pædagogerne har ringet til dig en enkelt dag, fordi de ikke har kunne putte din dreng, du fortæller også, at de har sat en rejseseng ind i et andet lokale, fordi de fornemmer, at han så sover bedre.. Det lyder meget omsorgsfuldt og som om, at de forsøger at vægte hvert enkelt barns behov. Derfor er jeg ikke umiddelbart så bekymret over, at din dreng græder, når du afleverer ham.

Han er stadig så lille, at det er svært for ham at forstå, hvorfor du går og han kan heller ikke forholde sig til en forklaring om, at du kommer og henter ham igen.. han mærker bare at du går, og det er naturligt svært for ham.

Man taler om at børn har et dobbeltsocialiseringsrum... Børn protesterer ofte over at skulle af sted, det er hyggeligt og trygt at være hjemme, det er dejligt at ...


Annonce

... være hos mor, og det er bestemt ikke rart at blive afleveret i favnen på en anden. Men ikke ret lang tid efter, så er de glade igen, glade for at være der, være sammen med de andre børn, den anden voksen osv. Og når man så henter, så sker der ofte det samme. Her kan der opstå en ny protest, nu var det jo lige så hyggeligt, hvorfor skal man så hjem, hvorfor skal det slutte nu. Det er her at barnets dobbelt-socialiseringsrum mødes og konflikten opstår. Det er svært at skifte situation, det er svært at finde ud af, hvad man skal, - både når man bliver afleveret og når man bliver hentet... Det er svært at skifte mellem de to verdener - hjemmet og institutionen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan nogle gange hjælpe, hvis han have et overgangsobjekt med - det kan være en bamse, en putteklud/sutteklud, slaskedukke eller lignende, som medbringes mellem hjem og institution. Det at medbringe noget fra den ene verden til den anden kan nogle gange gøre overgangen lettere for ham og så vil han også kunne putte sig med dette, når han lægges til at sove :)

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :) Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce