Annonce

Annonce

Svar: I arm konstant


3. august 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Rikke

Tak for dit brev :)

Som jeg læser dit brev, så har din dreng rigtig meget brug for at være i din favn, ikke kun når han skal sove, men også i løbet af dagen.

For at starte med søvnen - det vil være rigtig godt, at du forsøger at lægge ham fra dig, før han sover helt, så han når at registrere, hvor han puttes, og så han lærer at sove uden at være i dine arme. Jeg ved fra dit tidligere brev, at du giver flaske, og det vil være en god idé at udnytte dette til at lære ham at sove f.eks. i barnevognen eller i sengen. Du må faktisk gerne putte ham og så give ham flasken der, hvor du ønsker han skal falde i søvn, du skal blot elevere hans hovedgærde, så han ikke ligger helt fladt. Det kan du gøre ved at komme et sammenrullet håndklæde eller en lille pude ind under hans madras i hovedenden, så hele madrassen løftes lidt op. Han er for lille til at sove med hovedpude :)

Du kan også gøre det, at du starter med at skifte ham og i forbindelse med at han får en ren ble og bliver gjort klar til at skulle sove, så svøber du ham eller putter ham i en sovepose - og derefter giver du ham så flasken. Det at være svøbt eller puttet i en sovepose vil gøre, at han stadig føler sig omsluttet, men det vil være af et klæde og ikke af dine arme. Så når du efterfølgende lægger ham fra dig, så vil han ikke mærke skiftet så voldsomt, fordi han stadig vil føle sig holdt :) Stå ved ham, hold dine hænder på hans krop, så han kan mærke dig. Ligger han i tremmesengen så vip ham stille, så du luller ham ind i søvnen, der hvor han ligger. Ligger han i barnevognen så tril barnevognen frem og tilbage og lul ham ind i søvnen på denne måde :)

Med hensyn til at have brug for din favn, når han er vågen, så er det naturligvis vigtigt, at du prioriterer at sidde med ham, pludrer med ham, snakker og smiler og giver ham masser af fysisk nærhed og kontakt. Du må gerne give ham babymassage, du må meget gerne lave bevægelege med ham og hjælpe ham med at bruge sin krop - og det kan være en god måde at lære ham at være lidt på afstand, samtidig med at I stadig er sammen, du er der, du rører ved ham osv. men han ligger på et tæppe på gulvet foran dig.

Bevægelege kan ...


Annonce

... f.eks. være:

- At gribe omkring hans hænder og håndled og lade ham selv trække sig op fra rygleje

- At støtte om hans lægge og bøjede knæ og hofte og dreje underkroppen fra side til side

- At hjælpe ham med at dreje om på siden, både fra mave til ryg og fra ryg til mave - evt. ved at vise ham noget interessant legetøj, som han følger. Gør han det selv, så er det fint, så læg ham tilbage og lad ham gøre det igen og igen

- At hjælpe ham med at få fat i egne tæer, når han ligger på ryggen og derfra trille videre om på siden og maven. Giv ham evt. ranglesokker på, så fødderne bliver interessante


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


- At cykle med hans ben, hvor du støtter ham om underbenene

Det vil også være rigtig godt at begynde at synge og bruge fagter for din dreng. Det er tiden at finde de gamle børnesange frem som 'hjulene på bussen', 'Lille Peter Edderkop' osv. hvor du bruger dine hænder og også hans krop imens du synger.

På den måde er i sammen og har kontakt, men han lærer at ligge på et tæppe, lærer at han ikke behøver være i din favn, men at det er okay, hyggeligt, rart og sjovt også at ligge på et tæppe :) Og stille og roligt kan du så øge afstanden mellem jer, så han kan ligge på tæppet alene, øve sig i at trille, kikke på lidt legetøj osv. imens du er i nærheden laver andre ting, men stadig kan snakke lidt med ham og til og fra ham, når han har behov for dig :)

Det er vigtigt, at du lægger din dreng på gulvet dagligt og mange gange om dagen. Og han skal ligge på maven, så han får god styrke i ryg- og nakkemusklerne. Jo mere han ligger på maven nu, jo stærkere bliver han og det vil være rigtig godt, hvis han motorisk kan blive så stærk, at han i 6 måneders alderen kan komme op at sidde i en høj stol. Det vil være rigtig rart, når han skal spise skemad og i gang med at spise selv, ligesom det vil være rigtig dejlig for både ham og dig, at han netop kan sidde i den høje stol, følge med i hvad du laver - det giver dig mulighed for netop at lave mad, lægge tøj sammen osv. med ham ved siden af.. selvom han også i den alder skal ligge på gulvet stadig væk og øve sig motorisk :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annoncer

Annonce