Annonce

Annonce

Svar: Mor syg - nærmest forelsket i mor


3. august 2017

Kategori:
Alder:
8 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære fortvivlede mor

Tak for dit brev og fine beskrivelse :) Og lad mig starte med at sige, - hvor er det dejligt at jeres dreng er så glad for sin mor, han har ganske givet en rigtig dejlig, sød og omsorgsfuld mor :)

Børn går i gennem forskellige stadier i deres udvikling, og det er helt normalt, at børn i 3-5 års alderen kan blive forelsket i den forælder, som har det modsatte køn. Piger vil giftes med far, og drenge vil giftes med mor.

Sigmund Freud, psykoanalytiker, beskrev denne fase for 100 år siden, han kaldte det den ødipale periode eller ødipuskomplekset og beskrev, hvordan piger ville være forelskede i deres far og ville gøre alt for at have far for sig selv... og drenge ville være tilsvarende forelsket i deres mor og opfatte far med jalousi, far ses som en rival til mors kærlighed...

Nogle børn siger det direkte "jeg vil giftes med dig, når jeg bliver stor". Nogle børn sætter også ord på deres følelser "jeg elsker dig", "jeg kan ikke lide far" eller "du er sød, far er dum" eller lignende - og det handler om, at jeres dreng forsøger at "udkonkurrere far", som en naturlig del af sin udvikling.

Det bedste du kan gøre er at vise ham, at du naturligt er der for ham og også elsker ham. Og så skal du også vise ham både med ord og med dit kropssprog, at du også elsker far, og at der er kærlighed nok til jer alle i jeres familie. Ligesom far skal anerkende, at jeres dreng er rigtig glad for mor, og sætte ...


Annonce

... ord på, at han (far) også elsker mor, men at der naturligt også er plads til ham (jeres søn) - igen, at I kan lide alle i familien :)

Selvom jeres dreng afviser sin far, så er det vigtigt, at han ikke oplever, at far trækker sig. Hvis han mærker dette, så kan I risikere, at han vil afvise far mere og mere, for at undersøge, hvilken reaktion han kan få fra far. Hvis jeres dreng direkte siger til far, at han ikke kan lide ham, så er det vigtigt, at far ikke begynder at spørge ind til hvorfor eller begynder at diskutere dette, men at far i stedet forsøger at lade det passere og i stedet holder fast i, at far altså stadig godt kan lide jeres dreng. Så jeres dreng igen og igen mærker, at I begge to rigtig gerne vil ham :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan også være en god idé at far og søn en gang imellem laver noget samme, som er for dem, og hvor mor ikke kan være med. Laver noget for "drengene". Så de to har noget sammen. Det kan være alt lige fra at vaske bil sammen, cykle en tur sammen til at lave noget fast sammen f.eks. gå til svømning sammen. Netop svømning kan være godt, fordi man er fysisk tætte i vandet, og bliver det for voldsomt, så er far der til at trøste og betrygge, ligesom der ligger en del omsorg i at få hjælp til at blive omklædt, få vasket hår osv. I kan evt. finde et svømmehold om aftenen eller i weekenden, hvor far er med i vandet i hvert fald til at starte med :)

Jeg håber, at du / I kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annoncer

Annonce